- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Kiseli kupus na francuski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti kiseli kupus na francuski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kiseli kupus, 500 g
- luk, 1 glavica
- svježa crvena paprika, 1
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- sušeni mažuran
- koncentrat rajčice, 3 žlice
- papar
- svinjski file, 200 g
- maslac, 50 g
- češnjak, 1 režanj
- crvena mljevena paprika, 1 žličica
- goveđi temeljac, 250 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjski file očistimo od kožica i žilica i narežemo na trakice, papriku narežemo na kockice, češnjak na listiće, a luk nasjeckamo.
- Sada u ugrijanu tavu dodamo maslac, pričekamo da se rastopi, zatim dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, svježu crvenu papriku, sastojke posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša.
- Zatim povrće posipamo muškatnim oraščićem, mljevenom crvenom paprikom, mažuranom, dodamo narezanu svinjetinu i na srednje jakoj vatri pržimo dalje.
- Nakon 5-6 minuta u tavu dodamo koncentrat rajčice, ulijemo temeljac, promiješamo sastojke i kada smo dobili jednoličnu boju u tavu dodamo kiseli kupus, izmiješamo ga s ostalim sastojcima i pirjamo dalje.
- Nakon desetak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |