- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneća pisanica u umaku od vrhnja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneću pisanicu u umaku od vrhnja.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela juneća pisanica, 600 g
- luk, 1 glavica
- kiseli krastavci, 100 g
- votka, 50 ml
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- riža, 250 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneću bijelu pisanicu očistimo od kožica i žilica, a zatim ju narežemo na tanke odreske debljine do 1 cm.
- Sada pisanicu poprečno narežemo na prutiće, posolimo ih i začinimo mljevenim paprom.
- Zatim u ugrijanu tavu ulijemo malo ulja i popržimo narezano meso, a dok se meso prži narežemo i luk.
- Potom sjeckani luk i prethodno narezane krastavce dodamo u tavu s mesom i sve zajedno pržimo na srednje jakoj vatri 7-8 minuta.
- Sada u tavu ulijemo votku i sve zajedno usplamtimo, pričekamo da se vatra ugasi, a zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe sjeckani peršin i sve zajedno izmiješamo.
- Sada smanjimo vatru i umak pustimo 2-3 minute da se zgusne.
- Nakon što je umak zgusnuo ugasimo vatru i jelo poslužimo uz rižu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |