- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Musaka s junetinom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku s junetinom i mini rajčicama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 1
- mljevena junetina, 600 g
- mediteranska mješavina začina, 1 žličica
- češnjak, 1 režanj
- origano, 1/2 žličice
- jogurt, 150 ml
- krumpir, 400 g (kuhani)
- jaje, 1
- parmezan, 50 g (naribani)
- rajčica, 450 g (sjeckana)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C stavimo cijeli patlidžan da se peče 30-tak minuta dok ne pripremimo ostale sastojke.
- U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja na koje dodamo mljeveno meso. Kad je meso postalo zrnato i kad ispari tekućina u tavu dodamo na listiće rezani češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina te smanjimo vatru.
- Mini rajčice prepolovimo i stavimo preko mesa i sve zajedno promiješamo.
- Nakon 30 minuta patlidžan izvadimo iz pećnice i pustimo da se malo ohladi. Ohlađeni patlidžan i kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške.
- Na dno vatrostalne posude ulijemo malo ulja na koje slažemo ploške krumpira, preko krumpira stavimo polovicu mljevenog mesa kojeg ravnomjerno rasporedimo.
- Zatim preko mesa slažemo ploške patlidžana, sve prelijemo s malo maslinovog ulja te prekrijemo s preostalim ploškama krumpira i mljevenog mesa.
- U čisti tanjur razbijemo dva cijela jaja dodamo malo sušenog origana, jogurt, sastojke posolimo, popaprimo i umutimo.
- Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojka u vatrostalnoj posudi i na vrh poslažemo nekoliko mini rajčica te posipamo svježe mljevenih parmezanom.
- Musaku stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C , 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |