- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina iz pećnice
Saznajte kako pripremiti piletinu iz pećnice u našem video receptu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 4 fileta
- jaja, 2 komada
- krušne mrvice, 100 g
- parmezan, 70 g naribani
- pasirana rajčica, 750 ml
- bosiljak, 10 listova svježi
- sir mozzarella, 125 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- ulje za prženje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pileća prsa narežemo na tanke odreske, a sir mozzarellu na tanke ploške.
- Sada u jednu zdjelu pomiješamo krušne mrvice i sir parmezan, dodamo malo svježe mljevenog papra, a u drugu zdjelu razbijemo dva jaja i umutimo ih.
- Zatim pileće odreske posolimo, a onda ih uvaljamo u jaja pa u smjesu krušnih mrvica i stavljamo peći u tavu na zagrijano ulje.
- Piletinu u međuvremenu okrećemo, a u vatrostalnu posudu ulijemo maslinovo ulje, preko ulja ulijemo pasiranu rajčicu i dodamo svježe listove bosiljka.
- Napola pečene odreske piletine sada vadimo i slažemo u vatrostalnu posudu.
- Zatim preko pilećih odrezaka stavimo po jednu plošku mozzarelle i ovako pripremljeno jelo stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
- Nakon poprilici 10-12 minuta jelo izvadimo iz pećnice i možemo ga poslužiti
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |