- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Burrito
U našem video receptu saznajte kako pripremiti burrito.
Ako Vas zanima kako izgleda pravi okus Meksika, ne trebate čekati da na nagradnoj igri dobijete kartu za Mexico... Ovaj je recept pravi jack pot sam po sebi budući da kombinira sve ono najukusnije i najtradicionalnije što meksička kuhinja nudi.
Burrito - U našem video receptu saznajte kako pripremiti burrito. - junetina ((ramsteka bez kostiju) ), luk, svježa crvena paprika, svježa zelena, paprika, grah (crvenog iz konzerve), kukuruz (iz konzerve), limeta, šećer, origano (mrvljeni), čili papričica (mljevena), cimet (u prahu), sir gouda, tortilla, mileram, umak guacamole, ulje, sol i papar, Ramstek debljine jednog i pol centimetra posolimo i popaprimo, tanko nauljimo i stavimo pržiti u vruću tavu bez masnoće. Nakon jedne i pol minute meso okrenemo i pečemo još toliko vremena. Gotovo meso izvadimo na stranu, poklopimo i ostavimo da odstoji. ; Za to vrijeme u još vruću tavu ulijemo malo ulja, dodamo ljubičasti luk narezan na trakice, malo ga posolimo, dodamo paprike narezane na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim povrće začinimo mrvljenim origanom, cimetom u prahu, šećerom, mljevenom ljutom čili papričicom, ulijemo nekoliko kapi soka limete, izmiješamo sastojke, te umiješamo crveni grah, kukuruz i pričekamo da se sastojci dobro ugriju. ; Pečene odreske narežemo na tanke trakice, a tortilje ugrijemo po uputama na pakiranju. ; Svaku tortilju namažemo s malo milerama i umaka guacamole, po sredini nadjenemo s nekoliko komadića narezanog mesa, pripremljenim povrćem, naribanim sirom, preklopimo slobodne stranice tortilje i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 400 g (ramsteka bez kostiju)
- luk, 1 ljubičasti
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- grah, 100 g crvenog iz konzerve
- kukuruz, 100 g iz konzerve
- limeta, 1/2
- šećer, 1 žličica
- origano, 1 žličica mrvljeni
- čili papričica, 1/2 žličica mljevena
- cimet, 1/4 žličica u prahu
- sir gouda, 200 g
- tortilja, 8
- mileram
- umak guacamole
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ramstek debljine jednog i pol centimetra posolimo i popaprimo, tanko nauljimo i stavimo pržiti u vruću tavu bez masnoće. Nakon jedne i pol minute meso okrenemo i pečemo još toliko vremena. Gotovo meso izvadimo na stranu, poklopimo i ostavimo da odstoji.
- Za to vrijeme u još vruću tavu ulijemo malo ulja, dodamo ljubičasti luk narezan na trakice, malo ga posolimo, dodamo paprike narezane na trakice i sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim povrće začinimo mrvljenim origanom, cimetom u prahu, šećerom, mljevenom ljutom čili papričicom, ulijemo nekoliko kapi soka limete, izmiješamo sastojke, te umiješamo crveni grah, kukuruz i pričekamo da se sastojci dobro ugriju.
- Pečene odreske narežemo na tanke trakice, a tortilje ugrijemo po uputama na pakiranju.
- Svaku tortilju namažemo s malo milerama i umaka guacamole, po sredini nadjenemo s nekoliko komadića narezanog mesa, pripremljenim povrćem, naribanim sirom, preklopimo slobodne stranice tortilje i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |