- Almo Čatlak
- 90 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesna štruca s jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu s jajima.
Nemamo baš često priliku imati velike blagdane pa kad se već Uskrs bliži, neka to bude sa stilom! Priredite ovu slasnu mesnu štrucu s jajima i dajte ukućanima priliku da se pripreme za sve delicije koje ih ovih dana čekaju...
Mesna štruca s jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesnu štrucu s jajima. - junetina (mljevene), teletina (mljevene), svinjetina (mljevene), žemlja ((stara dva dana)), mlijeko, maslac, luk, mrkva, jaja, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, krušne mrvice, sol i papar, U zdjelu stavimo dva dana staru žemlju narezanu na kockice, posolimo, prelijemo mlijekom, malo izmiješamo i ostavimo da se moči. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk i naribanu mrkvu, malo ih posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju. Gotovo povrće maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi. ; Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu teletinu, junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, 2 umućena jaja, sjeckani peršin, naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom, dodamo ohlađeno povrće i sve zajedno dobro izradimo rukom. ; Visoki kalup pravokutnog oblika premažemo omekšalim maslacem i posipamo krušnim mrvicama. ; Ovako pripremljeni kalup, mesom punimo do dvije trećine visine i u njega po sredini utisnemo 3 tvrdo kuhana jaja. Sve zajedno prekrijemo preostalim mesom, te ga na vrhu poravnamo. ; Meso odozgo premažemo omekšanim maslacem i iz kalupa iskrenemo na sredinu vatrostalne posude u kojoj ćemo peći štrucu (to smo učinili kako bi dobili što pravilniji oblik pečene štruce. ; Ovako pripremljenu štrucu stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici jedan sat i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 300 g mljevene
- teletina, 300 g mljevene
- svinjetina, 300 g mljevene
- žemlja, 1 (stara dva dana)
- mlijeko, 150 ml
- maslac, 30 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 2
- jaja, 5 komada
- peršin, 1 žlica sjeckani
- muškatni oraščić
- krušne mrvice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo dva dana staru žemlju narezanu na kockice, posolimo, prelijemo mlijekom, malo izmiješamo i ostavimo da se moči.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk i naribanu mrkvu, malo ih posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekšaju. Gotovo povrće maknemo s vatre i ostavimo da se malo ohladi.
- Namočenu žemlju dobro ocijedimo i usitnimo. U zasebnu zdjelu stavimo sitno mljevenu teletinu, junetinu i svinjetinu, dodamo ocijeđenu žemlju, 2 umućena jaja, sjeckani peršin, naribamo malo muškatnog oraščića, začinimo solju i paprom, dodamo ohlađeno povrće i sve zajedno dobro izradimo rukom.
- Visoki kalup pravokutnog oblika premažemo omekšalim maslacem i posipamo krušnim mrvicama.
- Ovako pripremljeni kalup, mesom punimo do dvije trećine visine i u njega po sredini utisnemo 3 tvrdo kuhana jaja. Sve zajedno prekrijemo preostalim mesom, te ga na vrhu poravnamo.
- Meso odozgo premažemo omekšanim maslacem i iz kalupa iskrenemo na sredinu vatrostalne posude u kojoj ćemo peći štrucu (to smo učinili kako bi dobili što pravilniji oblik pečene štruce.
- Ovako pripremljenu štrucu stavljamo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, po prilici jedan sat i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |