- Miro Biondić
- 120 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Paprikaš od divljači s vrganjima
Saznajte kako pripremiti paprikaš od divljači s vrganjima u našem video receptu.
Što je bolje od divljači? Naravno: miješana divljač. Lovor i majčina dušica začini su koje meso divljači jednostavno obožava. A vrganji? Naravno da su i oni ovdje, i oni žive u šumi. Pikantno jelo za znalce.
Paprikaš od divljači s vrganjima - Saznajte kako pripremiti paprikaš od divljači s vrganjima u našem video receptu. - meso divljači (miješano iz paca), juha od vrganja u prahu, luk, rajčice pelati, slatka mljevena paprika, ljuta mljevena paprika, lovorov list, majčina dušica, crno vino, papar ( u zrnu), Meso iz paca osušimo. Osušeno meso zatim narežemo na podjednake kockice, posolimo i prepržimo na vrućem ulju (ne često miješati da ne pusti vodu) dok ne porumeni. Izvadimo meso na stranu. ; Na istoj masnoći popržimo luk uz dodatak soli, papra u zrnu lovora i timijana. Pirjamo 10-tak minuta i podlijevamo vodom. ; Vraćamo meso nazad u posudu i dodajemo malo rajčice – pelati, slatku i ljutu papriku po želji. Podlijemo sa vodom i crvenim vinom i pustimo da kuha dok meso ne omekša. ; U hladnoj vodi razmutimo juhu od vrganja u prahu i polagano je dodajemo u paprikaš. ; Nakon otprilike 1 sat vremena podlijemo sa još malo vode i začina (po želji) i pustimo da prokuha.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- divljač, 2 kg miješano iz paca
- juha od vrganja u prahu, 1 vrećica
- luk, 2 glavice
- pelati rajčice, 200 g
- slatka mljevena paprika, 1 žlica
- ljuta mljevena paprika, 1 žlica
- lovorov list, 3
- majčina dušica, 1 žličica
- crno vino, 2 dl
- papar, 1 žlica u zrnu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso iz paca osušimo. Osušeno meso zatim narežemo na podjednake kockice, posolimo i prepržimo na vrućem ulju (ne često miješati da ne pusti vodu) dok ne porumeni. Izvadimo meso na stranu.
- Na istoj masnoći popržimo luk uz dodatak soli, papra u zrnu lovora i timijana. Pirjamo 10-tak minuta i podlijevamo vodom.
- Vraćamo meso nazad u posudu i dodajemo malo rajčice – pelati, slatku i ljutu papriku po želji. Podlijemo sa vodom i crvenim vinom i pustimo da kuha dok meso ne omekša.
- U hladnoj vodi razmutimo juhu od vrganja u prahu i polagano je dodajemo u paprikaš.
- Nakon otprilike 1 sat vremena podlijemo sa još malo vode i začina (po želji) i pustimo da prokuha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |