- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Vesela jaja u umaku od hrena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vesela jaja u umaku od hrena.
Kombinacija jaja i hrena nešto je toliko dobro da će u budućnosti vjerojatno izmisliti neka GMO jaja u koja će odmah „ucijepiti“ aromu hrena! Dok se to ne dogodi, igrajte na sigurno i isprobajte naš recept – s njim nema greške!
Vesela jaja u umaku od hrena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vesela jaja u umaku od hrena. - hrenov korijen, jabuke, maslac, vrhnje za kuhanje, jaje (tvrdo kuhanih), sol i papar, Za ukrašavanje:: mrkva, klinčić, peršin, Jabuku i hren ogulimo, očistimo i naribamo. Dodamo ih u tavu na rastopljeni maslac, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo uz povremeno miješanje dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo, sve zajedno dobro izmiješamo i kada se počne zgušnjavati, gotov umak stavimo na stranu da se malo ohladi. ; Ohlađeni umak rasporedimo na prikladan tanjur na kojem ćemo sve zajedno poslužiti (napravimo posteljicu od umaka debljine jednog centimetra). ; Tvrdo kuhanim jajima nožićem označimo mjesta za usta i nos, te u svaki prorez utaknemo tanke listiće mrkvice koje smo prethodno narezali na trokutiće. Klinčiće zabodemo na mjesta za oči, a na vrh (za kosu) stavimo ili ubodemo listić peršina. Vesela jaja poslažemo na posteljicu od umaka od hrena.; -
Upute po koracima:
- Jabuku i hren ogulimo, očistimo i naribamo. Dodamo ih u tavu na rastopljeni maslac, malo posolimo i na laganoj vatri pirjamo uz povremeno miješanje dok malo ne omekšaju.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, popaprimo, sve zajedno dobro izmiješamo i kada se počne zgušnjavati, gotov umak stavimo na stranu da se malo ohladi.
- Ohlađeni umak rasporedimo na prikladan tanjur na kojem ćemo sve zajedno poslužiti (napravimo posteljicu od umaka debljine jednog centimetra).
- Tvrdo kuhanim jajima nožićem označimo mjesta za usta i nos, te u svaki prorez utaknemo tanke listiće mrkvice koje smo prethodno narezali na trokutiće. Klinčiće zabodemo na mjesta za oči, a na vrh (za kosu) stavimo ili ubodemo listić peršina. Vesela jaja poslažemo na posteljicu od umaka od hrena.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |