- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 4 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Proljetni quiche    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche.    
        Quiche je posebna vrsta francuskog slanog specijaliteta s prhkim tijestom kojemu se dodaje nadjev na bazi jaja i vrhnja. Varijacije su mnogobrojne, a mi Vam nudimo nešto proljetno i ukusno – kao stvoreno za ručak na sunčani dan!
Proljetni quiche - U našem video receptu saznajte kako pripremiti proljetni quiche. - prhko tijesto (svježeg), kravlji sir (svježeg), šunka (kuhane), sir gouda, mladi luk, šparoge (divljih), jaje (2 jaja), slatko vrhnje, ulje, sol i papar, Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.; U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. ; U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu. ; Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir. ; Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale). ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - prhko tijesto, 250 g svježeg
 - kravlji sir, 200 g svježeg
 - šunka, 150 g kuhane
 - sir gouda, 150 g
 - mladi luk, 2
 - šparoge, 100 g divljih
 - jaja, 2 2 jaja
 - slatko vrhnje, 200 ml
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Nakon što smo oprali povrće, mladi luk narežemo na kolutiće, a divljim šparogama odstranimo tvrdi dio.
 - U tavi, na ugrijano ulje, dodamo pripremljeno povrće, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša.
 - U zdjelu s umućenim žumanjcima dodamo slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
 - Prhko tijesto razvaljamo na debljinu 4-5 milimetara, premjestimo u kalup za quiche, te ravnomjerno oblikujemo po njemu.
 - Zatim po dnu tijesta rasporedimo svježi kravlji sir, po njemu složimo kuhanu šunku narezanu na trakice i naribani sir.
 - Preko svega posložimo pripremljeno povrće, te prelijemo smjesom od jaja i vrhnja za kuhanje (royale).
 - Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
 - Gotov quiche ostavimo da se malo ohladi, te ga izvadimo iz kalupa i poslužimo još topao ili hladan.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





