- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Jaja Benedict
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja Benedict.
Prema priči, gospodin i gospođa Benedict koji su živjeli u New Yorku i svake subote išli u restoran na doručak navodno su jedne subote poželjeli nešto novo i tako potaknuli nastanak ovog tako slavnog recepta s jajima. Čemu duguje tu slavu, provjerite i sami!
Jaja Benedict - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja Benedict. - jaje, šunka (kuhane), kruh (bijelog), umak holandez, lovorov list, klinčić, papar (crni), šećer, maslac, ocat, vlasac (sjeckani), U lonac stavimo kuhati vodu i prije nego zavri u nju dodamo lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, šećer, ulijemo ocat, a kada zavri na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Iz aromatizirane vode izvadimo začine i sada u njoj možemo poširati jaja. ; U zdjelicu razbijemo jaje pazeći da ostane cijelo, te ga polagano zajedno sa zdjelicom uronimo u vrelu vodu koja ne treba ključati, te pomoću dvije žlice bjelanjak približimo žumanjku i kada se počne stvrdnjavati jaje ostavimo da se kuha i dodamo slijedeće. Jaja kuhamo po želji od 4-5 minuta. ; Za to vrijeme na rastopljenom maslacu s obje strane popržimo kriške kuhane šunke, a kriške kruha malo ispečemo u tosteru ili na tavi. ; Za posluživanje, na tanjur stavimo pečeni kruh, preko njega složimo krišku šunke na koju stavimo jedno poširani jaje. ; Jaje prelijemo s malo umaka holandez, sve zajedno posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 4
- šunka, 4 kriške kuhane
- kruh, 4 kriške bijelog
- umak holandez, 250 ml
- lovorov list, 1
- klinčić, 5
- papar, 5 zrna crni
- šećer, 5 g
- maslac, 10 g
- ocat, 125 ml
- vlasac, 1 žlica sjeckani
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac stavimo kuhati vodu i prije nego zavri u nju dodamo lovorov list, klinčiće, papar u zrnu, šećer, ulijemo ocat, a kada zavri na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Iz aromatizirane vode izvadimo začine i sada u njoj možemo poširati jaja.
- U zdjelicu razbijemo jaje pazeći da ostane cijelo, te ga polagano zajedno sa zdjelicom uronimo u vrelu vodu koja ne treba ključati, te pomoću dvije žlice bjelanjak približimo žumanjku i kada se počne stvrdnjavati jaje ostavimo da se kuha i dodamo slijedeće. Jaja kuhamo po želji od 4-5 minuta.
- Za to vrijeme na rastopljenom maslacu s obje strane popržimo kriške kuhane šunke, a kriške kruha malo ispečemo u tosteru ili na tavi.
- Za posluživanje, na tanjur stavimo pečeni kruh, preko njega složimo krišku šunke na koju stavimo jedno poširani jaje.
- Jaje prelijemo s malo umaka holandez, sve zajedno posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |