Povrtne lazanje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne lazanje. – tjestenina za lazanje, blitva, luk, češnjak, rajčica ((sjeckana)), bosiljak, šećer, sir gouda, jaje, parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar, Prije svega blitvu očistimo, operemo, od listova odvojimo stapke i narežemo ih na kockice. ; U tavi ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo na kockice narezane stapke, te i njih kratko pržimo da omekšaju. ; Potom u tavu dodamo natrgane listove blitve, poklopimo i ostavimo da i listovi malo omekšaju. Omekšanu blitvu začinimo solju i paprom, te maknemo s vatre. ; U zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo na trakice narezane listove bosiljka, šećer, 1-2 žlice maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i možemo slagati lazanje. ; Pravokutnu vatrostalnu posudu po dnu premažemo maslinovim uljem, zatim po dnu složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, a po njemu redom slažemo blitvu, rajčicu, naribani sir, sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja, prekrijemo redom tjestenine za lazanje, te ponovimo postupak dok ne potrošimo sve namirnice. ; Zadnji red tjestenine prelijemo mješavinom umućenih jaja i 2-3 žlice naribanog sira, posipamo parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.; – Dosta Vam je više lazanja „bolognese“? Željeli biste nešto novo, osvježavajuće, lagano, a ipak hranjivo? Povrtne lazanje bit će pravi izbor. Osim toga, možda su baš one pravi način na koji ćete djecu namamiti na povrće…
<div class="wpurp-searchable-recipe">Povrtne lazanje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne lazanje. – tjestenina za lazanje, blitva, luk, češnjak, sjeckana rajčica, bosiljak, šećer, sir gouda, jaje, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega blitvu očistimo, operemo, od listova odvojimo stapke i narežemo ih na kockice. ; U tavi ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo na kockice narezane stapke, te i njih kratko pržimo da omekšaju. ; Potom u tavu dodamo natrgane listove blitve, poklopimo i ostavimo da i listovi malo omekšaju. Omekšanu blitvu začinimo solju i paprom, te maknemo s vatre. ; U zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo na trakice narezane listove bosiljka, šećer, 1-2 žlice maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i možemo slagati lazanje. ; Pravokutnu vatrostalnu posudu po dnu premažemo maslinovim uljem, zatim po dnu složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, a po njemu redom slažemo blitvu, rajčicu, naribani sir, sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja, prekrijemo redom tjestenine za lazanje, te ponovimo postupak dok ne potrošimo sve namirnice. ; Zadnji red tjestenine prelijemo mješavinom umućenih jaja i 2-3 žlice naribanog sira, posipamo parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.; -</div>
Povrtne lazanje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne lazanje.
Dosta Vam je više lazanja „bolognese“? Željeli biste nešto novo, osvježavajuće, lagano, a ipak hranjivo? Povrtne lazanje bit će pravi izbor. Osim toga, možda su baš one pravi način na koji ćete djecu namamiti na povrće...
Povrtne lazanje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti povrtne lazanje. - tjestenina za lazanje, blitva, luk, češnjak, sjeckana rajčica, bosiljak, šećer, sir gouda, jaje, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega blitvu očistimo, operemo, od listova odvojimo stapke i narežemo ih na kockice. ; U tavi ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo na kockice narezane stapke, te i njih kratko pržimo da omekšaju. ; Potom u tavu dodamo natrgane listove blitve, poklopimo i ostavimo da i listovi malo omekšaju. Omekšanu blitvu začinimo solju i paprom, te maknemo s vatre. ; U zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo na trakice narezane listove bosiljka, šećer, 1-2 žlice maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i možemo slagati lazanje. ; Pravokutnu vatrostalnu posudu po dnu premažemo maslinovim uljem, zatim po dnu složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, a po njemu redom slažemo blitvu, rajčicu, naribani sir, sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja, prekrijemo redom tjestenine za lazanje, te ponovimo postupak dok ne potrošimo sve namirnice. ; Zadnji red tjestenine prelijemo mješavinom umućenih jaja i 2-3 žlice naribanog sira, posipamo parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.; -
Prije svega blitvu očistimo, operemo, od listova odvojimo stapke i narežemo ih na kockice.
U tavi ugrijemo dvije žlice ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
Zatim u tavu dodamo na kockice narezane stapke, te i njih kratko pržimo da omekšaju.
Potom u tavu dodamo natrgane listove blitve, poklopimo i ostavimo da i listovi malo omekšaju. Omekšanu blitvu začinimo solju i paprom, te maknemo s vatre.
U zdjelu stavimo sjeckanu rajčicu, dodamo na trakice narezane listove bosiljka, šećer, 1-2 žlice maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i možemo slagati lazanje.
Pravokutnu vatrostalnu posudu po dnu premažemo maslinovim uljem, zatim po dnu složimo jedan sloj tjestenine za lazanje, a po njemu redom slažemo blitvu, rajčicu, naribani sir, sve zajedno pokapamo s malo maslinovog ulja, prekrijemo redom tjestenine za lazanje, te ponovimo postupak dok ne potrošimo sve namirnice.
Zadnji red tjestenine prelijemo mješavinom umućenih jaja i 2-3 žlice naribanog sira, posipamo parmezanom i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.