- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od šparoga i morskih kozica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od šparoga i morskih kozica.
Šparoge su krenule i treba ugrabiti svaku priliku da ih se iskoristi u toliko kratkoj sezoni. Tako osim klasičnih, uvijek dobro dođe i pokoji novi recept. Ova će Vam salata cijele godine biti na umu i sigurni smo da ćete dogodine prve šparoge smjestiti upravo u nju!
Salata od šparoga i morskih kozica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od šparoga i morskih kozica. - šparoge, repovi morskih kozica (očišćenih), morske kozice, jogurt, mileram, senf (dijon), bijeli vinski ocat, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Šparoge očistimo, operemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi po prilici 10-ak minuta.; Kuhane šparoge (ne smiju biti premekane) izvadimo iz vrele vode, ocijedimo i premjestimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale čvrstoću i lijepu zelenu boju. ; U tavi na malo maslinovog ulja dodamo neočišćene morske kozice i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute. ; Zatim u tavu dodamo očišćene repove morskih kozica, te sve zajedno na laganoj vatri i povremeno okrećući, pržimo još toliko. ; U zdjelu stavimo jogurt, dodamo mileram, dijon senf, ocat, nekoliko kapi maslinovog ulja, malo posolimo i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Na tanjure na kojima ćemo poslužiti salatu rasporedimo ohlađene kuhane šparoge, prelijemo ih pripremljenim umakom, preko njega stavimo pržene očišćene repove morskih kozica, te svaki tanjur ukrasimo prženom morskom kozicom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 30 kom
- repovi morskih kozica, 200 g očišćenih
- kozice, 8
- jogurt, 100 g
- mileram, 100 g
- senf, 1 žličica dijon
- bijeli vinski ocat, 1 žličica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge očistimo, operemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi po prilici 10-ak minuta.
- Kuhane šparoge (ne smiju biti premekane) izvadimo iz vrele vode, ocijedimo i premjestimo u zdjelu s ledenom vodom kako bi zadržale čvrstoću i lijepu zelenu boju.
- U tavi na malo maslinovog ulja dodamo neočišćene morske kozice i pržimo ih sa svake strane 2-3 minute.
- Zatim u tavu dodamo očišćene repove morskih kozica, te sve zajedno na laganoj vatri i povremeno okrećući, pržimo još toliko.
- U zdjelu stavimo jogurt, dodamo mileram, dijon senf, ocat, nekoliko kapi maslinovog ulja, malo posolimo i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Na tanjure na kojima ćemo poslužiti salatu rasporedimo ohlađene kuhane šparoge, prelijemo ih pripremljenim umakom, preko njega stavimo pržene očišćene repove morskih kozica, te svaki tanjur ukrasimo prženom morskom kozicom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |