- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Baba Ghanoush
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush.
Ovo popularno jelo s bliskog istoka priprema se od patlidžana s brojnim dodatcima. Najčešće se poslužuje kao predjelo uz komade pita kruha, a vjerujte nam – poslije tako ukusnog predjela, glavno jelo Vam gotovo i ne treba! Možete prijeći ravno na desert, možda opet baba ghanoush?
Baba Ghanoush - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Baba Ghanoush. - patlidžani, tahin - umak od sezama, češnjak, sok od limuna, sol i papar, Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša). ; Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije. ; Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede. ; Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade. ; Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 1 kg
- pasta od sezama, 70 ml
- češnjak, 3 režnja
- sok od limuna, 50 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oprane i osušene patlidžane stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220°C i pečemo po prilici 1 sat ovisno o njihovoj veličini (patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša).
- Budući da patliđani tijekom pečenja puštaju sok, na dno pećnice dovoljno je staviti malo aluminijske folije.
- Omekšale patlidžane izvadimo iz pećnice, mekani dio odvojimo od kore i stavimo u sito koje smo smjestili iznad zdjele da se ocijede.
- Patlidžane u situ malo izgnječimo žlicom, te ih ostavimo da se cijede dok se ne ohlade.
- Ocijeđene patlidžane premjestimo u električni sjekač, dodamo protisnuti češnjak, tahin, limunov sok, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Baba ghanoush po potrebi još malo začinimo, premjestimo u zdjelicu za posluživanje, ukrasimo maslinama, pokapamo s malo maslinovog ulja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |