- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Špikani srneći but u umaku od brusnica
Saznajte kako pripremiti špikani srneći but u umaku od brusnica u našem video receptu.
Vaši ukućani vole pašticadu, a vama se ona više ne radi. A onda opet, vaši bi pašticadu. Evo jedno sličnog, a opet potpuno drugačijeg jela. Istina je da će vam za to ipak trebati i mrkve i šljive, da ćete špikati i vjerojatno raditi svoje najdraže domaće njoke za prilog, ali rezultat će biti drugačiji. Ako se sve to svidi vašim bližnjima, slijedeći put promjene radi napravite im žličnjake od kruha.
Špikani srneći but u umaku od brusnica - Saznajte kako pripremiti špikani srneći but u umaku od brusnica u našem video receptu. - srnetina (but iz paca), džem od brusnica, hamburger, češnjak, luk, korijen celera, mrkva, suhe šljive, crno vino, rajčice pelati, ulje, sol, papar, prilog (po želji (žličnjaci od kruha)), Srneći but iz paca nabodemo sa štapićima mrkve, hamburgera i češnjaka. ; Prepržimo na vrućem ulju te prilikom okretanja dodamo korjenasto povrće rezano na listiće. ; Kada povrće omekša dodamo list lovora i podlijemo crvenim vinom i vodom. Pirjamo podlijevajući vodom dok meso ne omekša. ; Kada omekša, meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo suhe šljive i pasiramo ga. Začinimo solju i paprom i dodamo džem od brusnica. ; Umak serviramo kao podlogu ispod tanko narezanog mesa. ; Kao prilog možemo poslužiti krokete, njoke, široke rezance ili žličnjake od kruha. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srnetina, 1 kg but iz paca
- džem od brusnica, 100 g
- hamburger, 60 g
- češnjak, 7 režnjeva
- luk, 2 glavice
- korijen celera, 1/8
- mrkva, 3
- suhe šljive, 50 g
- crno vino, 2 dl
- pelati rajčice, 200 g
- ulje
- sol
- papar
- prilog po želji (žličnjaci od kruha)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Srneći but iz paca nabodemo sa štapićima mrkve, hamburgera i češnjaka.
- Prepržimo na vrućem ulju te prilikom okretanja dodamo korjenasto povrće rezano na listiće.
- Kada povrće omekša dodamo list lovora i podlijemo crvenim vinom i vodom. Pirjamo podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
- Kada omekša, meso izvadimo na stranu, a u umak dodamo suhe šljive i pasiramo ga. Začinimo solju i paprom i dodamo džem od brusnica.
- Umak serviramo kao podlogu ispod tanko narezanog mesa.
- Kao prilog možemo poslužiti krokete, njoke, široke rezance ili žličnjake od kruha.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |