- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
        Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s mladim bobom i morskim kozicama.    
        Kako ujediniti nekoliko preporuka za zdravu prehranu u jednom jedinom jelu? Upravo ovim receptom. Jedite sezonski. Jedite povrće. Jedite morske plodove. Nemojte jesti masno. Nemojte jesti jako začinjeno. Nije Vam dosta? Evo još jedan: jedite ovaj rižoto.
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s mladim bobom i morskim kozicama. - riža (za rižoto), bob (mladog), repovi morskih kozica (očišćenih), povrtni temeljac (iz kocke), luk, češnjak, bijelo vino, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U lonac iznad vatre ulijemo povrtnu juhu, ostavimo da zavri i smanjimo vatru. ; U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo rižu i kratko je pržimo miješajući kako bi upila dio masnoće. ; Potom rižu podlijemo bijelim vinom, popaprimo i dalje kuhamo miješajući i podlijevajući povrtnim temeljcem do željene tvrdoće. ; Na pola kuhanja (po prilici 8 minuta) u lonac dodamo mladi bob i očišćene repove morskih kozica, te kuhamo dalje miješajući i podlijevajući rižu povrtnim temeljcem. ; Kada je riža gotova ugasimo vatru, umiješamo 1-2 žlice maslinovog ulja, poklopimo, sve zajedno ostavimo da odstoji nekoliko minuta i poslužimo.;  - 
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - riža, 250 g za rižoto
- bob, 200 g mladog
- repovi morskih kozica, 200 g očišćenih
- povrtni temeljac, 1 l iz kocke
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 100 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - U lonac iznad vatre ulijemo povrtnu juhu, ostavimo da zavri i smanjimo vatru.
- U zasebnom loncu ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim u lonac dodamo rižu i kratko je pržimo miješajući kako bi upila dio masnoće.
- Potom rižu podlijemo bijelim vinom, popaprimo i dalje kuhamo miješajući i podlijevajući povrtnim temeljcem do željene tvrdoće.
- Na pola kuhanja (po prilici 8 minuta) u lonac dodamo mladi bob i očišćene repove morskih kozica, te kuhamo dalje miješajući i podlijevajući rižu povrtnim temeljcem.
- Kada je riža gotova ugasimo vatru, umiješamo 1-2 žlice maslinovog ulja, poklopimo, sve zajedno ostavimo da odstoji nekoliko minuta i poslužimo.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





