- Tomislav Špiček
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Torta od šampinjona i poriluka
Saznajte kako pripremiti tortu od šampinjona i poriluka u našem video receptu.
Nije pizza sve što izgleda kao pizza. A ponekad nije torta ni ono što se zove torta. Poriluk sa šampinjonima, sirom, jajima i vrhnjem na prhkom, pitastom tijestu vrlo je slasni zalogaj. Ako im ne spomenete poriluk, jest će ga i djeca.
Torta od šampinjona i poriluka - Saznajte kako pripremiti tortu od šampinjona i poriluka u našem video receptu. - šampinjoni, poriluk, brašno, maslac, sir gouda, jaja, žumanjak, vrhnje za kuhanje, sol, šećer, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje. ; Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude (oko ø 30 cm) u kojoj ćemo ga peći. Tijesto umetnemo u posudu te ga podignemo i poravnamo sa rubom posude. ; Poriluk operemo i narežemo na kolutiće, a šampinjone očistimo i narežemo na ploške. U tavi zagrijemo maslac te kratko pirjamo da opusti. ; Na prethodno pripremljeno tijesto položimo pirjani poriluk i šampinjone i kratko pečemo u pećnici na srednjoj razini 15 minuta na 200 stupnjeva. ; U posebnu posudu naribamo sir i pomiješamo ga sa jajima i vrhnjem za kuhanje te začinimo sa soli, paprom i muškatnim oraščićem. ; Tako pripremljenu smjesu prelijemo preko poriluka i šampinjona i sve zajedno nastavimo peći na srednjoj razini još 25-30 minuta na 200 stupnjeva. Poslužiti toplo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 375 g
- poriluk, 250 g
- brašno, 50 g
- maslac, 150 g
- sir gouda, 75 g
- jaja, 2 komada
- žumanjak, 1
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- sol, 1/2 žličice
- šećer, 1/2 žličice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje.
- Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci veličine nešto veće od posude (oko ø 30 cm) u kojoj ćemo ga peći. Tijesto umetnemo u posudu te ga podignemo i poravnamo sa rubom posude.
- Poriluk operemo i narežemo na kolutiće, a šampinjone očistimo i narežemo na ploške. U tavi zagrijemo maslac te kratko pirjamo da opusti.
- Na prethodno pripremljeno tijesto položimo pirjani poriluk i šampinjone i kratko pečemo u pećnici na srednjoj razini 15 minuta na 200 stupnjeva.
- U posebnu posudu naribamo sir i pomiješamo ga sa jajima i vrhnjem za kuhanje te začinimo sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- Tako pripremljenu smjesu prelijemo preko poriluka i šampinjona i sve zajedno nastavimo peći na srednjoj razini još 25-30 minuta na 200 stupnjeva. Poslužiti toplo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |