Pita krumpiruša

  • 60 min
  • 12 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Ima jaja, nema mesa
Pita krumpiruša
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu.

Rijetko je koja namirnica toliko zastupljena u kuhinji našoj svagdašnoj kao što je to slučaj s krumpirom – kuhan, pržen, pečen, restan, kao pire – i tek smo zagrebali po površini. Ako Vam pak sve ovo nije dovoljno, napravite i krumpirušu pa ćemo dodati još jedno jelo na listu!

Pita krumpiruša - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu krumpirušu. - kore za savijače, krumpir, luk, ulje, sol i papar, U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša. ; Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru. ; Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču. ; Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U tavi ugrijemo žlicu ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
  2. Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krumpir, začinimo solju i paprom, te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krumpir malo ne omekša.
  3. Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo po prilici 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru.
  4. Navlaženu koru, negdje do polovice nadjenemo pripremljenim krumpirom, te ih obje savijemo u savijaču.
  5. Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 20-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 43
Rating: 3.88
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: