- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni u umaku od šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od šampinjona.
Svinjetina se izvanredno slaže sa šampinjonima i vjerujemo da ste u životu već imali prilku to provjeriti i u praksi. Osvježite pamćenje ovim receptom – svinjska pisanica i šampinjoni u drušvu malo bijelog vina i vrhnja za kuhanje – što bolje možete poželjeti?
Svinjski medaljoni u umaku od šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone u umaku od šampinjona. - svinjska pisanica, šampinjoni, bijelo vino, mesni temeljac (iz kocke), vrhnje za kuhanje, klice rotkvica (svježih), ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, te narežemo na medaljone debljine 4 centimetra. ; Medaljone posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po prilici 4-5 minuta. Gotove medaljone izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.; Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom po dnu tave oslobodimo karamelizirani sloj od prženja. ; Zatim dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone i pirjamo ih dok ne ispari tekućina što su je ispustili. ; Potom ulijemo mesnu juhu, a kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe klice rotkvica, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne. ; U gotov umak vratimo meso, sve zajedno još malo izmiješamo da se meso ugrije i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 800 g
- šampinjoni, 200 g
- bijelo vino, 50 ml
- mesni temeljac, 150 ml iz kocke
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- klice rotkvica, 50 g svježih
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica, te narežemo na medaljone debljine 4 centimetra.
- Medaljone posolimo, popaprimo i pržimo u tavi na malo vrućeg ulja, sa svake strane po prilici 4-5 minuta. Gotove medaljone izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.
- Na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom po dnu tave oslobodimo karamelizirani sloj od prženja.
- Zatim dodamo očišćene i na četvrtine narezane šampinjone i pirjamo ih dok ne ispari tekućina što su je ispustili.
- Potom ulijemo mesnu juhu, a kada zavri ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježe klice rotkvica, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i sve zajedno na laganoj vatri kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- U gotov umak vratimo meso, sve zajedno još malo izmiješamo da se meso ugrije i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |