- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Vruće voće s medom i sladoledom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vruće voće s medom i sladoledom.
Voće u svom izvornom obliku uvijek nekako povezujemo s voćnim salatama koje su često – hladne! Da bismo malo pomrsili te standardne račune, poigrali smo se toplo-hladnom kombinacijom: toplo voće i sladoled!
Vruće voće s medom i sladoledom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vruće voće s medom i sladoledom. - marelice, grožđe (bijelog), med (sa sokom od brusnica), votka, sladoled (od vanilije), Prije svega voće operemo pod mlazom hladne vode. ; Marelice prepolovimo i izvadimo im košticu, a grožđe skinemo s petiljke. ; U hladnu tavu iznad vatre ulijemo med, te dodamo polovice marelica, prerezanom stranom prema dolje. Zatim dodamo grožđe i pričekamo da se sastojci ugriju. ; Potom sve zajedno malo izmiješamo, ulijemo votku i usplamtimo. ; Kada se plamen ugasio, voće s medom rasporedimo u prikladne zdjelice, preko njega stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Prije svega voće operemo pod mlazom hladne vode.
- Marelice prepolovimo i izvadimo im košticu, a grožđe skinemo s petiljke.
- U hladnu tavu iznad vatre ulijemo med, te dodamo polovice marelica, prerezanom stranom prema dolje. Zatim dodamo grožđe i pričekamo da se sastojci ugriju.
- Potom sve zajedno malo izmiješamo, ulijemo votku i usplamtimo.
- Kada se plamen ugasio, voće s medom rasporedimo u prikladne zdjelice, preko njega stavimo po kuglicu sladoleda i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |