- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pašta fažol na talijanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol na talijanski način.
U našoj je kulturi grah nešto što zamišljamo ulgavnom kao varivo, ali zašto bi uvijek moralo biti tako? Tradicionalnu ćemo varijantu ostaviti za hladne dane, a dok sunce ovako grije ugledat ćemo se na talijanske nam susjede i grah uspješno pridružiti tjestenini!
Pašta fažol na talijanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti paštu fažol na talijanski način. - tjestenina ((gnocchetti)), grah (crvenog iz konzerve), luk, slanina (dimljene), mrkva, koraba, češnjak, čili papričica (mljevene), bijelo vino, mesni temeljac, sir percorino, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije. ; Potom u lonac ulijemo mesnu juhu, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije. ; U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 150 g (gnocchetti)
- grah, 400 g crvenog iz konzerve
- luk, 1 glavica
- slanina, 100 g dimljene
- mrkva, 100 g
- koraba, 130 g
- češnjak, 1 režanj
- čili papričica, 1/4 žličice mljevene
- bijelo vino, 125 ml
- mesni temeljac, 400 ml
- sir percorino, 80 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme, u lonac na ugrijano maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na kockice, mrkvu, korabu, protisnuti češnjak, sve zajedno malo izmiješamo i na laganoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.
- Zatim dodamo mljevenu čili papriku, ulijemo bijelo vino i pirjamo dok vino ne zavrije.
- Potom u lonac ulijemo mesni temeljac, dodamo ocijeđenu kuhanu tjesteninu, crveni grah iz konzerve, sve zajedno izmiješamo, začinimo solju i paprom, i ostavimo da zavrije.
- U gotovu juhu umiješamo naribani sir pecorino i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |