- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Punjene školjke od tijesta
Svi znamo koliko je lako upasti u rutinu pa je sva prilika da mnogi od nas od tjestenine po inerciji jedu samo špagete, makarone i eventualno neku treću vrstu. Ovim Vas receptom želimo potaknuti da isprobate mogućnosti koje Vam nude i drugi oblici poput školjkica sa slasnim punjenjem!
Punjene školjke od tijesta - - tjestenina ((školjke)), sir ricotta, sir mozzarella, sir percorino, poriluk, luk, pinjoli, češnjak, sjeckana rajčica (iz konzerve), origano, jaje, slatko vrhnje, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu. ; Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu. ; U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine. ; Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 250 g (školjke)
- sir ricotta, 150 g
- sir mozzarella, 100 g
- sir percorino, 50 g
- poriluk, 80 g
- luk, 1/2 glavice
- pinjoli, 30 g
- češnjak, 1 režanj
- rajčica, 350 g iz konzerve, sjeckana
- origano, 1 žličica
- jaja, 2
- slatko vrhnje, 250 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s dosta vrele i posoljene vode dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u sjekač stavimo sireve riccottu, mozzarellu i pecorino, očišćeni i narezani poriluk, sjeckani luk, pinjole, protisnuti češnjak i sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Dno vatrostalne posude premažemo maslinovim uljem, dodamo sjeckanu rajčicu, origano i sve zajedno malo izmiješamo i rasporedimo po dnu posude.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo i pričekamo kratko da se malo ohladi. Zatim svaki komad tjestenenine pojedinačno nadjenemo pripremljenim nadjevom, te jednu do druge slažemo na začinjenu sjeckanu rajčicu.
- U zdjeli umutimo jaja, dodamo slatko vrhnje i dobivenom smjesom prelijemo nadjevene školjke od tjestenine.
- Stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 20 minuta. Gotove nadjevene školjke rasporedimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira pecorina, po želji ukrasimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |