- Almo Čatlak
- 60 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od jabuka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pitu od jabuka.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Prhko tijesto
- oštro brašno, 250 g
- glatko brašno, 250 g
- maslac, 200 g
- jabuke, 1/2 naribana
- šećer u prahu, 15 g
- korica limuna, 1/2 naribane
- sol, 1/2 žličice
- jaja, 2
- Nadjev
- jabuke, 1,5 kg
- cimet, 1/2 žličice
- vanilin šećer, 10 g
- šećer, 100 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Uz zdjelu prosijemo brašno i šećer u prahu, dodamo sol, na kockice narezan ohlađeni maslac, naribanu koricu limuna
- Prstima gnjećimo i povezujemo maslac sa brašnom dok ne dobijemo izgled krušnih mrvica.
- U zdijelu zatim dodamo jaja i vodu i sve zajedno nježno izmijeđamo. Sve zajedno premijestimo na radnu površinu i nježnim gnječenjem i valjanjem rukom izradimo tijesto.
- Pripremljeno tijesto oblikujemo u kuglu, prekrijemo zdjemo i ostavimo da se odmara 30 minuta.
- Jabuke ogulimo i narežemo na kriške (sredinu s košticama odvojimo). U ugrijanu tavu iznad vatre stavimo maslac, odmah dodamo kriške jabuka, cimet u prahu, vanilin šećer, šećer i sastojke pirjamo na jakoj vatri stalno miješajući po prilici 5 minuta.
- Odmoreno tijesto prerežemo na dvije polovice i svaku razvaljamo na velićinu dna vatrostalne posude. Jednu polovicu razvaljanog tijesta položimo na dno vatrostalne posude i po njemu rasporedimo pirjane kriške jabuka.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |