- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Tagliatelle s mahunama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s mahunama.
Povrće poput mahuna, koje ima tako dugu sezonu, jednostavno mora sebi pronaći milijun primjena. Osim kuhanih i zapečenih mahuna, jedna od najukusnijih varijanti je tjestenina s mahunama. Dodati ćemo u nju i malo limunove korice, posuti je parmezanom i baciti se na uživanje!
Tagliatelle s mahunama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s mahunama. - tjestenina (rezanaca), mahune (mladih), svježa crvena paprika, limun (naribane korice), peršin (sjeckani), parmezan, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mahune očistimo, operemo, prerežemo po dužini i prepolovimo. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice. ; U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljene mahune i svježu papriku, te pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim u tavu naribamo malo limunove korice, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo vode da pokrije dno, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute. ; Potom ocijedimo kuhanu tijesteninu i dodamo u tavu, sve zajedno posipamo naribanim parmezanom, izmiješamo i poslužimo na tanjure.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 350 g rezanaca
- mahune, 200 g mladih
- svježa crvena paprika, 1
- limun, 1/2 naribane korice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- parmezan, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mahune očistimo, operemo, prerežemo po dužini i prepolovimo. Svježu crvenu papriku očistimo i narežemo na kockice.
- U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
- U tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pripremljene mahune i svježu papriku, te pržimo na srednje jakoj vatri dok povrće malo ne omekša.
- Zatim u tavu naribamo malo limunove korice, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo vode da pokrije dno, te na laganoj vatri pirjamo 2-3 minute.
- Potom ocijedimo kuhanu tijesteninu i dodamo u tavu, sve zajedno posipamo naribanim parmezanom, izmiješamo i poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |