- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mahune s pikantnim vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s pikantnim vrhnjem.
Vrhnje? Volimo. Mrva slanine? Može. Mahune? Naravno. Sve to zajedno? Ne može bolje. Mahune se kuhaju tek toliko koliko je potrebno, a da i dalje zadrže hrskavost i boju, dodaje im se malo slanine i češnjaka za aromu, a sve se prelije kremastim vrhnjem.
Mahune s pikantnim vrhnjem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mahune s pikantnim vrhnjem. - mahune (zelenih), svinjska mast, luk, slanina (dimljene), kiselo vrhnje, češnjak, rajčica, sol i papar, Mahune očistimo, operemo, narežemo i stavimo kuhati u dosta vrele posoljene vode, po prilici 20 minuta.; Za to vrijeme u tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na trakice te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša. ; U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo protisnuti češnjak, malo posolimo i izmiješamo sastojke. ; Zatim u tavu s lukom i slaninom dodamo iskoštenu i na kockice narezanu rajčicu, ocijeđene kuhane mahune, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i premjestimo ih u prikladnu zdjelu za posluživanje. ; Preko mahuna prelijemo pripremljeno kiselo vrhnje s češnjakom i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mahune, 700 g zelenih
- svinjska mast, 20 g
- luk, 1 glavica
- slanina, 80 g dimljene
- kiselo vrhnje, 100 ml
- češnjak, 3 režnja
- rajčica, 1
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mahune očistimo, operemo, narežemo i stavimo kuhati u dosta vrele posoljene vode, po prilici 20 minuta.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, dimljenu slaninu narezanu na trakice te sve zajedno na laganoj vatri pržimo dok luk ne omekša.
- U zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo protisnuti češnjak, malo posolimo i izmiješamo sastojke.
- Zatim u tavu s lukom i slaninom dodamo iskoštenu i na kockice narezanu rajčicu, ocijeđene kuhane mahune, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i premjestimo ih u prikladnu zdjelu za posluživanje.
- Preko mahuna prelijemo pripremljeno kiselo vrhnje s češnjakom i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |