- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Vegetarijanski čili
U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanski čili.
U ovom će bezmesnom jelu uživati svi oni koji vole kad su stvari ujedno i zdrave i ukusne. Dvije vrste graha i bulgur pobrinut će se za to da ne ostanete gladni, a pregršt drugih sastojaka dat će ovom jelu neponovljiv okus.
Vegetarijanski čili - U našem video receptu saznajte kako pripremiti vegetarijanski čili. - sok od rajčice, pšenična krupica ((bulgur)), luk, mrkva, češnjak, kumin (mrvljenog), sušena rajčica, šampinjoni, mljevena ljuta paprika ((crvena)), svježa crvena paprika, svježa žuta paprika, pelati rajčice, povrtna juha iz kocke, crveni grah (iz konzerve), bijeli grah (iz konzerve), ulje, sol i papar, Prije svega u prikladnu posudu ulijemo sok od rajčica i pričekamo da zavrije. Zatim umiješamo bulgur pšenicu i sve zajedno stavimo na stranu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, mrvljeni kumin, protisnuti češnjak, sušenu rajčicu narezanu na trakice, te sve zajedno malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Potom dodamo sjeckane šampinjone, promiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo dok ne ispari tekućina koju gljive ispuste. ; Zatim umiješamo mljevenu ljutu crvenu papriku, svježu crvenu i žutu papriku narezanu na kockice, ocijeđenu i nasjeckanu pelati rajčicu, ulijemo povrtnu juhu, začinimo solju i paprom, a kada zavri kuhamo 5-6 minuta. ; Na kraju u sastojke umiješamo natopljenu bulgur pšenicu, bijeli i crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sok od rajčice, 250 ml
- pšenična krupica, 180 g (bulgur)
- luk, 2 glavice
- mrkva, 100 g
- češnjak, 4 režnja
- kumin, 1/2 žličice mrvljenog
- sušena rajčica, 50 g
- šampinjoni, 150 g
- mljevena ljuta paprika, 1 žličica (crvena)
- svježa crvena paprika, 1
- svježa žuta paprika, 1
- pelati rajčice, 400 g
- povrtna juha iz kocke, 500 ml
- crveni grah, 400 g iz konzerve
- bijeli grah, 400 g iz konzerve
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u prikladnu posudu ulijemo sok od rajčica i pričekamo da zavrije. Zatim umiješamo bulgur pšenicu i sve zajedno stavimo na stranu.
- U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, mrkvu narezanu na kockice, mrvljeni kumin, protisnuti češnjak, sušenu rajčicu narezanu na trakice, te sve zajedno malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Potom dodamo sjeckane šampinjone, promiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo dok ne ispari tekućina koju gljive ispuste.
- Zatim umiješamo mljevenu ljutu crvenu papriku, svježu crvenu i žutu papriku narezanu na kockice, ocijeđenu i nasjeckanu pelati rajčicu, ulijemo povrtnu juhu, začinimo solju i paprom, a kada zavri kuhamo 5-6 minuta.
- Na kraju u sastojke umiješamo natopljenu bulgur pšenicu, bijeli i crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |