- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek s umakom od ribizla
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s umakom od ribizla.
Evo jela koje će oduševiti one koji vole „nešto konkretno“. Meso pripremljeno u pećnici bit će ukusno i sočno, a najzanimljiviji dio svakako je umak od ribizla s malo meda i milerama kojemu će lisičarke dati notu koja se ne zaboravlja.
Ramstek s umakom od ribizla - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s umakom od ribizla. - junetina ((ramstek, bez kostiju)), lisičarke, luk, mrkva, korijen celera, ribiz (svježeg), mesni temeljac, med (od bagrema), vrhnje za kuhanje, ulje, sol i papar, Ramstek očistimo od kožica i žilica, posolimo, popaprimo, premažemo uljem i popržimo na vrućoj tavi sa svih strana, dok ne dobije lijepu smeđu boju. ; Gljive očistimo, a veće komade prepolovimo i stavimo u zdjelu. Začinimo ih solju i paprom, nauljimo, malo izmiješamo i stavimo u tavu oko mesa. ; Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta (nakon toga tavu s mesom izvadimo iz pećnice, poklopimo i stavimo na stranu). ; Zatim u zasebnoj tavi ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, mrkvu i korijen celera narezane na sitne kockice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Potom u omekšalo povrće dodamo očišćeni ribizl, malo ga utisnemo i sve zajedno još malo pržimo. Zatim ulijemo toliko mesne juhe da prekrije dno i kada zavri kuhamo 1-2 minute. ; U zasebnu tavu, kroz sito procijedimo sastojke, dodamo med, vrhnje za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom na laganoj vatri dok ne dobijemo gusti umak. Pred kraj u umak dodamo još nekoliko cijelih ribizla. ; Meso narežemo na kriške debljine pola centimetra, zajedno s gljivama složimo na tanjur, sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 600 g (ramstek, bez kostiju)
- lisičarke, 300 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 80 g
- korijen celera, 80 g
- ribiz, 200 g svježeg
- mesni temeljac, 200 ml
- med, 50 ml od bagrema
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ramstek očistimo od kožica i žilica, posolimo, popaprimo, premažemo uljem i popržimo na vrućoj tavi sa svih strana, dok ne dobije lijepu smeđu boju.
- Gljive očistimo, a veće komade prepolovimo i stavimo u zdjelu. Začinimo ih solju i paprom, nauljimo, malo izmiješamo i stavimo u tavu oko mesa.
- Sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 20-ak minuta (nakon toga tavu s mesom izvadimo iz pećnice, poklopimo i stavimo na stranu).
- Zatim u zasebnoj tavi ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, mrkvu i korijen celera narezane na sitne kockice, malo posolimo i na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Potom u omekšalo povrće dodamo očišćeni ribizl, malo ga utisnemo i sve zajedno još malo pržimo. Zatim ulijemo toliko mesne juhe da prekrije dno i kada zavri kuhamo 1-2 minute.
- U zasebnu tavu, kroz sito procijedimo sastojke, dodamo med, vrhnje za kuhanje i sve zajedno miješamo pjenjačom na laganoj vatri dok ne dobijemo gusti umak. Pred kraj u umak dodamo još nekoliko cijelih ribizla.
- Meso narežemo na kriške debljine pola centimetra, zajedno s gljivama složimo na tanjur, sve zajedno prelijemo pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |