- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pappardelle s lisičarkama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pappardelle s lisičarkama.
I ptice na grani pjevaju kako je tjesteninu moguće spariti gotovo s bilo čim, pa zašto se onda ne bismo poslužili i lisičarkama? Ovaj će jednostavni recept zasigurno osvojiti srca svih koji ga isprobaju jer igra na kartu jednostavnih, a opet profinjenih sastojaka.
Pappardelle s lisičarkama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pappardelle s lisičarkama. - tjestenina (pappardella), lisičarke, pročišćeni maslac, konjak, tikvice, limeta, peršin (francuskog), sol i papar, U dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo pročišćeni maslac, dodamo lisičarke narezane na ploške, posolimo i pržimo ih miješajući dok malo ne omekšaju. ; Zatim ulijemo konjak, dodamo tikvicu narezanu na tanke listiće, malo naribane korice limete, nekoliko listića francuskog peršina, začinimo paprom i izmiješamo sastojke. Iz još vrele vode izvadimo kuhanu tjesteninu, malo je ocijedimo i stavimo u tavu s gljivama. ; Sve zajedno još jednom izmiješamo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g pappardella
- lisičarke, 400 g
- pročišćeni maslac, 50 g
- konjak, 20 ml
- tikvice, 100 g
- limeta, 1
- peršin, 1 žlica francuskog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U dosta vrele i posoljene vode stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavi rastopimo pročišćeni maslac, dodamo lisičarke narezane na ploške, posolimo i pržimo ih miješajući dok malo ne omekšaju.
- Zatim ulijemo konjak, dodamo tikvicu narezanu na tanke listiće, malo naribane korice limete, nekoliko listića francuskog peršina, začinimo paprom i izmiješamo sastojke. Iz još vrele vode izvadimo kuhanu tjesteninu, malo je ocijedimo i stavimo u tavu s gljivama.
- Sve zajedno još jednom izmiješamo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |