- Almo Čatlak
- 110 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Slatko-kiseli pileći bataci
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke.
Istočnjačke su se kuhinje, a posebice kineska, u svijetu proslavile različitim slatko-kiselim kombinacijama pa smo Vam odlučili približiti svjetske trendove. Zanimljiv će spoj umaka i začina svakako „podignuti“ blagi okus piletine.
Slatko-kiseli pileći bataci - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slatko-kisele pileće batke. - pileći batak, balzamički ocat, senf, med (s okusom limuna), slatka mljevena paprika, mljevena ljuta paprika, đumbir (mljevenog), sol i papar, Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke. ; Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat. ; Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril. ; Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći batak, 1.2 kg
- balzamični ocat, 50 ml
- senf, 1 žličica
- med, 40 g s okusom limuna
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- mljevena ljuta paprika, 1/2 žličice
- đumbir, 1/2 žličice mljevenog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega napravimo umak za marinadu tako što u zdjelu ulijemo balzamički ocat, dodamo senf, med, mljeveni đumbir, slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku, te izmiješamo sastojke.
- Zatim u zdjelu dodamo pileće batke, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo rukom. Potom zdjelu poklopimo i ostavimo meso da se marinira po prilici jedan sat.
- Marinirane batke složimo na rešetku iz pećnice i malo pričekamo da se višak marinade ocijedi. Zatim rešetku s mesom stavimo u pećnicu zagrijanu na 250°C, na srednju razinu pod gril.
- Nakon 15-ak minuta, kada su bataci dobili boju okrenemo ih, pečemo još 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:110minuta |