- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina s pancetom alla saltimbocca
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s pancetom alla saltimbocca.
Pileći file, panceta, mileram.... Da nastavimo? Nije ni potrebno – već po ta tri sastojka jasno Vam je o kakvoj se poslastici radi. Kadulja će se odlično uklopiti s okusom pancete i od ovog će jela čitava kuća neodoljivo mirisati. Dobro zaključajte vrata da se nepozvani susjedi ne bi pojavili na vratima!
Piletina s pancetom alla saltimbocca - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s pancetom alla saltimbocca. - pileći file ((cca 700 g)), panceta, kadulja, pročišćeni maslac, brašno, bijelo vino, mileram, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U ugrijanu tavu na dvije žlice vrućeg maslinovog ulja, dodamo listove kadulje i kratko ih pržimo. Pržene listove kadulje izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće. ; Tavu očistimo od maslinovog ulja i u nju stavimo pročišćeni maslac. ; Pileće filee narežemo na tanke ploške, začinimo solju, te na svaku stavimo tanku krišku pancete i učvrstimo čačkalicom. ; Zatim svaki komad donjom stranom uvaljamo u brašno, malo otresemo i stavimo pržiti u tavu na vrući maslac. ; Nakon 2-3 minute meso okrenemo na stranu s pancetom i pržimo još toliko. ; Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom sa dna tave skinemo karamelizirani sloj od prženja mesa. ; Nakon što je alkohol malo ispario, u tavu umiješamo mileram, malo bijelog papra, vratimo meso i listove kadulje, pričekamo da se sastojci ugriju i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileći file, 4 (cca 700 g)
- pancete, 4 kriške
- kadulja, 10 listova
- pročišćeni maslac, 40 g
- brašno, 100 g
- bijelo vino, 150 ml
- mileram, 80 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu na dvije žlice vrućeg maslinovog ulja, dodamo listove kadulje i kratko ih pržimo. Pržene listove kadulje izvadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.
- Tavu očistimo od maslinovog ulja i u nju stavimo pročišćeni maslac.
- Pileće filee narežemo na tanke ploške, začinimo solju, te na svaku stavimo tanku krišku pancete i učvrstimo čačkalicom.
- Zatim svaki komad donjom stranom uvaljamo u brašno, malo otresemo i stavimo pržiti u tavu na vrući maslac.
- Nakon 2-3 minute meso okrenemo na stranu s pancetom i pržimo još toliko.
- Gotovo meso izvadimo na stranu, na toplo, a u tavu na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino, te miješajući pjenjačom sa dna tave skinemo karamelizirani sloj od prženja mesa.
- Nakon što je alkohol malo ispario, u tavu umiješamo mileram, malo bijelog papra, vratimo meso i listove kadulje, pričekamo da se sastojci ugriju i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |