- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Pita od borovnica
Saznajte kako pripremiti pitu od borovnica u našem video receptu.
Sigurni smo da Vam je sladoled omiljeno ljetno osvježenje, ali nekad se čovjek poželi uz to i nečega „konkretnijeg“ bez obzira na toplo godišnje doba. Pita koju Vam nudimo idealan je izbor – zadovoljit će Vašu želju za slatkim, a sladoled će joj dati ljetni štih.
Pita od borovnica - Saznajte kako pripremiti pitu od borovnica u našem video receptu. - Tijesto:: prilog (za tijesto:), pročišćeni maslac, šećer, soda bikarbona, cimet (u prahu), brašno, kiselo mlijeko, sol, Nadjev:: borovnice, šećer, sladoled (od vanilije), brašno, maslac, U zdjelu ulijemo rastopljeni pročišćeni maslac, dodamo šećer, prstohvat soli i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Zatim dodamo kiselo mlijeko, cimet u prahu, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke. ; Potom u zdjelu, postupno prosijemo brašno i koliko je to moguće izmiješamo kuhačom. ; Kalup za pite premažemo maslacem i po njemu posipamo malo šećera. Tijesto premjestimo u kalup, te ga navlaženim rukama ravnomjerno rasporedimo po dnu kalupa tako da na krajevima napravimo malo povišeni rub. ; Za nadjev, u zdjelu s borovnicama dodamo šećer, žličicu brašna, sve zajedno izmiješamo i stavimo preko tijesta. ; Borovnice ravnomjerno rasporedimo po tijestu (povišeni rub ostavimo slobodan) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Gotov kolač, topao ili hladan poslužimo s kuglicom sladoleda od vanilije.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto:
- prilog za tijesto:
- pročišćeni maslac, 80 g
- šećer, 80 g
- soda bikarbona, 1/2 žličice
- cimet, 1/2 žličice u prahu
- brašno, 250 g
- kiselo mlijeko, 200 ml
- sol, 1/2 žličice
- Nadjev:
- borovnice, 300 g
- šećer, 70 g
- sladoled, 4 kuglice od vanilije
- brašno, 20 g
- maslac, 20 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu ulijemo rastopljeni pročišćeni maslac, dodamo šećer, prstohvat soli i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Zatim dodamo kiselo mlijeko, cimet u prahu, sodu bikarbonu i izmiješamo sastojke.
- Potom u zdjelu, postupno prosijemo brašno i koliko je to moguće izmiješamo kuhačom.
- Kalup za pite premažemo maslacem i po njemu posipamo malo šećera. Tijesto premjestimo u kalup, te ga navlaženim rukama ravnomjerno rasporedimo po dnu kalupa tako da na krajevima napravimo malo povišeni rub.
- Za nadjev, u zdjelu s borovnicama dodamo šećer, žličicu brašna, sve zajedno izmiješamo i stavimo preko tijesta.
- Borovnice ravnomjerno rasporedimo po tijestu (povišeni rub ostavimo slobodan) i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
- Gotov kolač, topao ili hladan poslužimo s kuglicom sladoleda od vanilije.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |