- Almo Čatlak
- 180 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Semifreddo od malina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti semifreddo od malina.
Sezonske namirnice treba iskoristiti dok su u punom jeku i zato smatramo da je sad pravo vrijeme da s malinama učinite što god Vam padne na pamet. Mi smo se dosjetili ovog osvježavajućeg semifredda koji će Vam sigurno uljepšati vruće dane.
Semifreddo od malina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti semifreddo od malina. - maline, šećer u prahu, mileram, rakija (voćne), sok od limete, kiselo vrhnje, Preljev:: šećer u prahu, rakija (voćne), maline, U zdjelu stavimo trećinu malina, dodamo polovicu šećera u prahu i sve zajedno malo izradimo vilicom. ; U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo preostali šećer, voćnu rakiju, malo soka od limete i sve zajedno izmješamo pijenjačom. ; Zatim u zdjelu dodamo smjesu s malinama, kiselo vrhnje koje smo prethodno izmiješali pjenjačom da postane kremasto, te sve zajedno s nekoliko pokreta izmiješamo. ; Dobivenu smjesu prelijemo u kalup obložen papirom za pečenje (kako bi kasnije lakše izvadili stvrdnuti semifredo), malo ga poravnamo i stavimo u zamrzivač na nekoliko sati da stvrdne. ; Prije nego poslužimo semifredo, u zasebnu zdjelicu stavimo šećer u prahu dodamo preostale maline, po želji još malo voćne rakije i soka od limete, te sve zajedno dobro izgnječimo vilicom i propasiramo kroz sito kako bi dobili čisti pire od malina. ; Gotov semifredo narežemo na ploške debljine jednog centimetra, po dvije stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom od malina, ukrasimo svježim malinama i listićem mente, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maline, 150 g
- šećer u prahu, 80 g
- mileram, 250 g
- rakija, 50 ml voćne
- sok od limete, 15 ml
- kiselo vrhnje, 400 ml
- Preljev:
- šećer u prahu, 30 g
- rakija, 20 ml voćne
- maline, 150 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo trećinu malina, dodamo polovicu šećera u prahu i sve zajedno malo izradimo vilicom.
- U zasebnu zdjelu stavimo mileram, dodamo preostali šećer, voćnu rakiju, malo soka od limete i sve zajedno izmješamo pijenjačom.
- Zatim u zdjelu dodamo smjesu s malinama, kiselo vrhnje koje smo prethodno izmiješali pjenjačom da postane kremasto, te sve zajedno s nekoliko pokreta izmiješamo.
- Dobivenu smjesu prelijemo u kalup obložen papirom za pečenje (kako bi kasnije lakše izvadili stvrdnuti semifredo), malo ga poravnamo i stavimo u zamrzivač na nekoliko sati da stvrdne.
- Prije nego poslužimo semifredo, u zasebnu zdjelicu stavimo šećer u prahu dodamo preostale maline, po želji još malo voćne rakije i soka od limete, te sve zajedno dobro izgnječimo vilicom i propasiramo kroz sito kako bi dobili čisti pire od malina.
- Gotov semifredo narežemo na ploške debljine jednog centimetra, po dvije stavimo na tanjur, prelijemo pripremljenim umakom od malina, ukrasimo svježim malinama i listićem mente, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:180minuta |