- Fina Malinić
- 10 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Prepečenac s bananom i cimetom
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti ukusni prepečenac s bananom i cimetom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaja, 3 komada
- mlijeko, 1/2 šalice
- slatko vrhnje, 1/4 šalice
- ekstrakt vanilije, 1 žličica
- šećer u prahu, 1 žlica
- cimet, 1/2 žličice (u prahu)
- kruh, 4 kriške (jučerašnji)
- maslac, 2 žlice
- banana, 3 komada (prerezati na pola)
- javorov sirup
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U velikoj posudi izmiješamo jaja, mlijeko, slatko vrhnje, vaniliju, šećer u prahu i cimet u prahu.
- Smjesu izlijemo u plitku keramičku posudu.
- Zagrijemo pečnicu na 180°C.
- Umočimo dvije kriške kruha u smjesu na 30-60 sekundi.
- Na srednje jakoj vatri zagrijemo jednu žlicu maslaca i pržimo dok se ne pojave mjehurići.
- Dodamo namočene kriške kruha i pržimo ih 1-2 minute dok ne poprime zlatnu boju.
- Kriške prebacimo u posudu za pečenje i zagrijemo u pećnici. Postupak ponovimo s preostalim maslacem i kruhom.
- Pečeni kruh složimo na tanjure i prekrijemo bananama. Na kraju polijemo s malo javorovog sirupa i poslužimo.
|
Vrijeme pripreme:10minuta |