- Almo Čatlak
 - 70 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Paella    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti španjolski specijalitet pealla.    
        Nisu bikovi i korida jedino što Španjolska nudi pa stoga: ako želite dašak španjolskog duha i u svome domu, neće biti potrebno da idete na Pirenejski poluotok po suvenire! Umjesto toga, pođite u neku bolje opskrbljenu trgovinu po kobasicu chorizo i uživajte u našoj paelli.
Paella - U našem video receptu saznajte kako pripremiti španjolski specijalitet pealla. - pileći temeljac, šafran, kobasica chorizo, luk, češnjak, pileći file, rajčica (svježe), ljuta papričica, mahune, mljevena crvena paprika (slatke), riža (parboiled), morske kozice, peršin, limun, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u lonac s dosta vrele vode, na pola minute uronimo rajčice, kojima smo po donjem dijelu zarezali kožicu. ; Zatim rajčice iz vrele prebacimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi prekinuli kuhanje. Ohlađenim rajčicama ogulimo kožicu, odstranimo mekani središnji dio i narežemo ih na jednake kocke. ; Crvenu ljutu papričicu očistimo od petiljke i središnjeg dijela s košticama i narežemo na tanke trakice. ; U lonac ulijemo pileći temeljac, dodamo šafran i ostavimo da zavrije. ; U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kobasicu chorizo narezanu na tanke ploške, pržimo ih dok ne postanu hrskave, te ih izvadimo na stranu. ; Zatim u tavu, na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, pileće filee narezane na kocke veličine zalogaja, malo posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo 2-3 minute. ; Potom u tavu dodamo pripremljenu rajčicu i crvenu ljutu papričicu, mahune, sve zajedno posipamo slatkom mljevenom paprikom, začinimo paprom, nježno izmiješamo sastojke i pirjamo dok ne ispari veći dio tekućine. ; Zatim dodamo parboiled rižu, ravnomjerno je rasporedimo između sastojaka i sve zajedno još malo pržimo kako bi riža upila dio masnoće. ; U tavu postupno i uz povremeno miješanje dolijevamo pileću juhu i kuhamo. ; Nakon 12-ak minuta dodamo cijele morske kozice i na isti način kuhamo dalje. ; Nakon još 5-6 minuta kuhanja ugasimo vatru, preko paelle rasporedimo pržene ploške kobasice chorizo, poklopimo i ostavimo da odstoji još 5 minuta. ; Gotovu paellu posipamo svježe sjeckanim peršinom i uz nju poslužimo limun narezan na kriške.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - pileći temeljac, 2 l
 - šafran, 1 prstohvat
 - kobasica chorizo, 100 g
 - luk, 1/2 glavice
 - češnjak, 3 režnja
 - pileći file, 450 g
 - rajčica, 500 g svježe
 - ljuta papričica, 1 crvena
 - mahune, 200 g
 - mljevena crvena paprika, 2 žličice slatke
 - riža, 450 g parboiled
 - kozice, 300 g
 - peršin, 1/2 vezice
 - limun, 2
 - maslinovo ulje ekstra djevičansko
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Prije svega u lonac s dosta vrele vode, na pola minute uronimo rajčice, kojima smo po donjem dijelu zarezali kožicu.
 - Zatim rajčice iz vrele prebacimo u zdjelu s ledenom vodom, kako bi prekinuli kuhanje. Ohlađenim rajčicama ogulimo kožicu, odstranimo mekani središnji dio i narežemo ih na jednake kocke.
 - Crvenu ljutu papričicu očistimo od petiljke i središnjeg dijela s košticama i narežemo na tanke trakice.
 - U lonac ulijemo pileći temeljac, dodamo šafran i ostavimo da zavrije.
 - U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja, dodamo kobasicu chorizo narezanu na tanke ploške, pržimo ih dok ne postanu hrskave, te ih izvadimo na stranu.
 - Zatim u tavu, na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, pileće filee narezane na kocke veličine zalogaja, malo posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo 2-3 minute.
 - Potom u tavu dodamo pripremljenu rajčicu i crvenu ljutu papričicu, mahune, sve zajedno posipamo slatkom mljevenom paprikom, začinimo paprom, nježno izmiješamo sastojke i pirjamo dok ne ispari veći dio tekućine.
 - Zatim dodamo parboiled rižu, ravnomjerno je rasporedimo između sastojaka i sve zajedno još malo pržimo kako bi riža upila dio masnoće.
 - U tavu postupno i uz povremeno miješanje dolijevamo pileću juhu i kuhamo.
 - Nakon 12-ak minuta dodamo cijele morske kozice i na isti način kuhamo dalje.
 - Nakon još 5-6 minuta kuhanja ugasimo vatru, preko paelle rasporedimo pržene ploške kobasice chorizo, poklopimo i ostavimo da odstoji još 5 minuta.
 - Gotovu paellu posipamo svježe sjeckanim peršinom i uz nju poslužimo limun narezan na kriške.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:70minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





