Fritata od povrća s krem sirom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Fritata od povrća s krem sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu od povrća s krem sirom.

Radili ste svakakve fritate, ali ovakvu koja je prepuna različitih okusa povrća, pa još zapečena u pećnici još niste. Možete nam vjerovati na riječ kada kažemo da je odlična ili, još bolje, sami se uvjerite.

Fritata od povrća s krem sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti fritatu od povrća s krem sirom. - slanina, češnjak, ružmarin (sušenog, mrvljenog), tikvice, kukuruz iz konzerve, špinat (smrznutog), jaje, krem sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega slaninu nasjeckamo, a tikvice očistimo i narežemo na kolutiće. Zatim u ugrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo slaninu i kratko je pržimo. ; Potom dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo tikvice, malo posolimo i popaprimo, te pirjamo dok malo ne omekšaju. ; Zatim dodamo sušeni mrvljeni ružmarin, kukuruz iz konzerve, smrznuti špinat i sve zajedno pržimo dok špinat ne omekša. ; U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, začinimo ih solju i paprom, te njima prelijemo sastojke u tavi. Zatim smanjimo vatru i ostavimo da se peče. ; Nakon 5 minuta pečenja, kada se fritata malo stvrdnula, po njoj stavimo komadiće krem sira i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega slaninu nasjeckamo, a tikvice očistimo i narežemo na kolutiće. Zatim u ugrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo slaninu i kratko je pržimo.
  2. Potom dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše dodamo tikvice, malo posolimo i popaprimo, te pirjamo dok malo ne omekšaju.
  3. Zatim dodamo sušeni mrvljeni ružmarin, kukuruz iz konzerve, smrznuti špinat i sve zajedno pržimo dok špinat ne omekša.
  4. U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, začinimo ih solju i paprom, te njima prelijemo sastojke u tavi. Zatim smanjimo vatru i ostavimo da se peče.
  5. Nakon 5 minuta pečenja, kada se fritata malo stvrdnula, po njoj stavimo komadiće krem sira i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, pod gril, 10-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 25
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: