- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune
U našem video receptu saznajte kako pripremiti canapee od dimljenog iverka, lososa i tune.
Jedna od najelegantnijih stvari koje se mogu pojaviti na svečanom stolu već su dugo vremena kanapei. Ti svima omiljeni zalogajčići mogu doći u stotinama oblika, a mi Vam predlažemo da isprobate ovu ukusnu riblju kombinaciju.
Canapei od dimljenog iverka, lososa i tune - U našem video receptu saznajte kako pripremiti canapee od dimljenog iverka, lososa i tune. - losos (dimljenog), iverak (dimljenog), tuna (marinirane), krem sir, vlasac (sjeckani), sok od limuna, masline, kruh, bosiljak, mini rajčica, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U zdjelu stavimo krem sir, dodamo sjeckani vlasac, sok od limuna, sjeckane masline, žličicu maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo u hladnjak da se ohladi. ; Iz krišaka tanko narezanog raženog kruha, okruglim kalupom promjera 5-6 centimetara izrežemo 24 jednaka kruga (dva komada za svaki canape). ; Na tanjure stavimo po tri okrugle podloge od raženog kruha, nadjenemo ih žličicom ohlađene smjese od sira, svaku preklopimo s još jednom okruglom podlogom, te i njih nadjenemo žličicom smjese od sira. ; Zatim na polovicu sira svakog canapea zasebno, stavimo po jednu vrstu ribe (dimljeni losos, dimljeni iverak i mariniranu tunu), a drugu stranu canapea ukrasimo četvrtinom mini rajčice i listom bosiljka, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- losos, 60 g dimljenog
- iverak, 60 g dimljenog
- tuna, 60 g marinirane
- krem sir, 200 g
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- sok od limuna, 30 ml
- masline, 6
- kruh, 1 raženi
- bosiljak, 12 listova
- mini rajčica, 3
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo krem sir, dodamo sjeckani vlasac, sok od limuna, sjeckane masline, žličicu maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, sve zajedno dobro izmiješamo i stavimo u hladnjak da se ohladi.
- Iz krišaka tanko narezanog raženog kruha, okruglim kalupom promjera 5-6 centimetara izrežemo 24 jednaka kruga (dva komada za svaki canape).
- Na tanjure stavimo po tri okrugle podloge od raženog kruha, nadjenemo ih žličicom ohlađene smjese od sira, svaku preklopimo s još jednom okruglom podlogom, te i njih nadjenemo žličicom smjese od sira.
- Zatim na polovicu sira svakog canapea zasebno, stavimo po jednu vrstu ribe (dimljeni losos, dimljeni iverak i mariniranu tunu), a drugu stranu canapea ukrasimo četvrtinom mini rajčice i listom bosiljka, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |