- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pikantni gamberi s hamburgerom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gambere s hamburgerom.
Navikli smo na gambere u tradicionalnom ruhu: u umacima za tjestenine, u rižotima ili na žaru, ali zašto ne bismo probali i nešto novo? Ova je kombinacija prepuna egzotičnih sastojaka koji će izvrsno nadopuniti neutralan okus gambera – ohrabrite se i krenite u nova kulinarska osvajanja!
Pikantni gamberi s hamburgerom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pikantne gambere s hamburgerom. - repovi morskih kozica (očišćenih), hamburger, đumbir (svježi, naribani), češnjak, peperoncini, limeta, luk, kurkuma, zelena ljuta paprika (svježe), krastavac (svježih), senf, kokosovo mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, U zdjelu stavimo očišćene repove kozica, hamburger narezan na trakice, naribani đumbir, protisnuti češnjak, peperoncine narezane na kolutiće, nekoliko kapi soka od limete, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu 10-ak minuta da se sastojci prožmu. ; Za to vrijeme, u vruću tavu, na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, malo ga posolimo i kratko pržimo da postane staklast. ; Potom u tavu dodamo marinirane gambere, te sve zajedno na srednjoj vatri i uz povremeno okretanje, pržimo po prilici 5 minuta. ; Zatim dodamo kurkumu, očišćenu i na trakice narezanu svježu zelenu papričicu, oguljene i na kockice narezane svježe krastavce, kojima smo odstranili sredinu, sve zajedno izmiješamo i pržimo dalje. ; Potom umiješamo malo senfa i kokosovo mlijeko, još malo soka od limete i ostavimo da zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- repovi morskih kozica, 650 g očišćenih
- hamburger, 100 g
- đumbir, 1 žličica svježi, naribani
- češnjak, 3 režnja
- peperoncini, 3
- limeta, 1
- luk, 1 glavica
- kurkuma, 1 žličica
- zelena ljuta paprika, 2 svježe
- krastavac, 350 g svježih
- senf, 1 žličica
- kokosovo mlijeko, 250 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo očišćene repove kozica, hamburger narezan na trakice, naribani đumbir, protisnuti češnjak, peperoncine narezane na kolutiće, nekoliko kapi soka od limete, sve zajedno izmiješamo i stavimo na stranu 10-ak minuta da se sastojci prožmu.
- Za to vrijeme, u vruću tavu, na dvije žlice maslinovog ulja, dodamo luk narezan na trakice, malo ga posolimo i kratko pržimo da postane staklast.
- Potom u tavu dodamo marinirane gambere, te sve zajedno na srednjoj vatri i uz povremeno okretanje, pržimo po prilici 5 minuta.
- Zatim dodamo kurkumu, očišćenu i na trakice narezanu svježu zelenu papričicu, oguljene i na kockice narezane svježe krastavce, kojima smo odstranili sredinu, sve zajedno izmiješamo i pržimo dalje.
- Potom umiješamo malo senfa i kokosovo mlijeko, još malo soka od limete i ostavimo da zavri.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |