- Fina Malinić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Krem juha od mrkve, kurkume i đumbira
Popularnost: |
|
U našem receptu pogledajte kako napraviti proljetnu krem juhu od mrkve, kurkume i đumbira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kokosovo ulje, 2 žlice
- mladi luk, 2-3 komada (narezati bijeli dio)
- češnjak, 1-2 češnja
- đumbir, 1 komadić (očišćen i nariban)
- mljevena crvena paprika
- baby mrkva, 650 gr
- sol, 1 žličica
- cimet, 1/4 žličice (u prahu)
- korijen kurkume (očiščen i nariban)
- paprika, 1 komad
- voda, 4 šalice
- jogurt, 1/4 šalice
- svježi peršin, 1 list (narezan)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U loncu za pirjanje otopimo kokosovo mlijeko na srednje jakom plamenu.
- Zatim pržimo mladi luk, češnjak, naribani đumbir i mljevenu crvenu papriku oko 1-2 minute, odnosno dok ne dobije lagani sjaj.
- Dodamo mrkvice, sol, cimet i kurkumu i kuhamo još 1-2 minute uz povremeno miješanje. Zatim dodamo vodu i pustimo da zavrije.
- Smanjimo jačinu plamena i krčkamo dok mrkvice potpuno ne omekšaju, oko 20-25 minuta.
- Koristeći štapni mikser (na maksimalnoj brzini) dobro izmiksamo dok ne dobijemo pire.
- Podijelimo juhu na 4-6 tanjura, svaki polijemo žlicom jogurta i dodamo nasjeckani peršin. Dodatno začinimo po želji.
- Ako juhu poslužujemo hladnu, ostavimo da se ohladi najmanje 3-4 sata.
|
Vrijeme pripreme:45minuta |