- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Sipa s graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sipu s graškom.
Sipa uvijek veseli svojim neuobičajenim crnilom i to je razlog zašto je mnogi vole – jer unosi malo raznolikosti na stol! Tako je i u slučaju ovog jela koje kombinira okuse mora s najboljim što priroda daje – s rajčicama i graškom.
Sipa s graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sipu s graškom. - sipa, luk, pelati rajčice, grašak (iz konzerve), češnjak, glatko brašno, peršin (sjeckanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Sipu očistimo i narežemo na trakice, a crnilo iz kesice istisnemo u čašicu, dodamo malo maslinovog ulja, te promiješamo da se crnilo ne kristalizira. ; U tavu stavimo narezanu sipu, preko nje ulijemo malo maslinovog ulja, toliko vode da pokrije sastojke, te ju na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Zatim dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđenu i na kocke narezanu pelati rajčicu, ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i kada zavri maknemo s vatre.; U zasebnu tavu na tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, glatko brašno, te na laganoj vatri pržimo dok ne počne dobivati boju. ; Zatim dodamo sjeckani peršin, ulijemo toliko vode da dobijemo nježan baršunasti umak, te miješajući pjenjačom ulijemo crnilo od sipe, te pričekamo da zavri. ; Dobiveni umak umiješamo u tavu sa sipom i graškom, a kada sve zajedno još jednom zavri jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sipa, 750 g
- luk, 2 glavice
- pelati rajčice, 200 g
- grašak, 800 g iz konzerve
- češnjak, 1 režanj
- glatko brašno, 10 g
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Sipu očistimo i narežemo na trakice, a crnilo iz kesice istisnemo u čašicu, dodamo malo maslinovog ulja, te promiješamo da se crnilo ne kristalizira.
- U tavu stavimo narezanu sipu, preko nje ulijemo malo maslinovog ulja, toliko vode da pokrije sastojke, te ju na srednje jakoj vatri kuhamo 10-ak minuta. Zatim dodamo sjeckani luk i na laganoj vatri kuhamo još 20-ak minuta.
- Potom dodamo ocijeđenu i na kocke narezanu pelati rajčicu, ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i kada zavri maknemo s vatre.
- U zasebnu tavu na tri žlice maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, glatko brašno, te na laganoj vatri pržimo dok ne počne dobivati boju.
- Zatim dodamo sjeckani peršin, ulijemo toliko vode da dobijemo nježan baršunasti umak, te miješajući pjenjačom ulijemo crnilo od sipe, te pričekamo da zavri.
- Dobiveni umak umiješamo u tavu sa sipom i graškom, a kada sve zajedno još jednom zavri jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |