- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Široki domaći rezanci sa hladnim umakom od maslina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke domaće rezance s hladnim umakom od maslina.
Opet rezanci za ručak! Ali kakvi? U jednom od najfinijih i najzdravijih umaka. Masline, kapare, parmezan, češnjak i bosiljak u maslinovom ulju obdarit će nas svježinom koja traje cijeli dan.
Široki domaći rezanci sa hladnim umakom od maslina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke domaće rezance s hladnim umakom od maslina. - masline (crne i zelene), široki rezanci, kapare, parmezan, krušne mrvice, češnjak, bosiljak, maslinovo ulje, sol, papar, U zakuhalu posoljenu vodu dodamo jedan režanj češnjaka i par kapi ulja te u nju stavimo kuhati široke rezance. ; Posebno izmiksamo masline (bez koštica), parmezan, žličicu krušnih mrvica, režanj češnjaka, bosiljak te polagano umiješamo maslinovo ulje i nekoliko polovica okoštanih maslina. Začinimo sa soli i paprom. ; Kuhane rezance procijedimo, serviramo na tanjure i prelijemo sa hladnim umakom od maslina. Ukrasimo sa listom bosiljka.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- masline, 80 g crne i zelene
- široki rezanci, 500 g
- kapare, 5 g
- parmezan, 50 g
- krušne mrvice, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- bosiljak, 1/2 svežnja
- maslinovo ulje, 2 dl
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zakuhalu posoljenu vodu dodamo jedan režanj češnjaka i par kapi ulja te u nju stavimo kuhati široke rezance.
- Posebno izmiksamo masline (bez koštica), parmezan, žličicu krušnih mrvica, režanj češnjaka, bosiljak te polagano umiješamo maslinovo ulje i nekoliko polovica okoštanih maslina. Začinimo sa soli i paprom.
- Kuhane rezance procijedimo, serviramo na tanjure i prelijemo sa hladnim umakom od maslina. Ukrasimo sa listom bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |