- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom.
Mozzarella i pršut dobri su prijatelji u svakoj prilici, ali kad im se još pridruži i juneći odrezak, to je onda pravi trio za pet! Svi su okusi ovdje višekratno provjereni, dakle: nema greške!
Juneći odresci s mozzarellom i pršutom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s mozzarellom i pršutom. - juneći odrezak ((debljine 3 cm)), pršut, sir mozzarella, kapare, kadulja (svježe), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem. ; Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute. ; Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom. ; U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneći odrezak, 4 (debljine 3 cm)
- pršut, 8 kriški
- sir mozzarella, 200 g
- kapare, 1 žlica
- kadulja, 8 listova svježe
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneće odreske s gornje strane začinimo solju i paprom i premažemo maslinovim uljem.
- Na svaki odrezak stavimo nekoliko manjih listića svježe kadulje, te ovako pripremljene stavimo pržiti u vruću tavu, začinjenom stranom prema dolje. Gornju stranu odrezaka malo posolimo i odreske pržimo po prilici 2 minute.
- Zatim odreske izvadimo na radnu površinu, prženom stranom prema gore, te svaki prekrijemo s dvije tanke ploške mozzarelle, na nju stavimo 4-5 kapara, sve zajedno prekrijemo s dvije tanke ploške pršuta, koje stavimo jednu do druge kako bi prekrili cijeli odrezak, te ih obujmimo i povežemo kuhinjskom vezicom.
- U vruću tavu ulijemo malo maslinovog ulja, na njega stavimo pripremljene odreske, poklopimo, te na srednje jakoj vatri pečemo 8-10 minuta i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |