- Slavko Večerić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Pikantna palenta s maslinama
Saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s maslinama u našem video receptu.
Bogatstvo začina te crne i zelene masline učinit će ovu palentu bogatim i izdašnim jelom. Izvrsna je kao prilog uz brudet, ali poslužit će i kao samostalno jelo. Mjesto može naći i kao fini zalogajčić na švedskom stolu.
Pikantna palenta s maslinama - Saznajte kako pripremiti pikantnu palentu s maslinama u našem video receptu. - palenta, masline (crnih i zelenih), luk, menta (svježe), kopar, feferoni (crveni), glatko brašno, maslac, ružmarin, maslinovo ulje, sol i papar, Nasjeckani luk i okoštane masline prepržimo na vrućem maslinovom ulju. ; Mentu, kopar i ljutu papričicu (peperoncino) grubo nasjeckamo. ; U posebnom loncu nauljimo i posolimo vodu i kuhamo palentu. ; Kada je palenta na pola kuhana u nju dodamo na luku prepržene masline, ljutu papričicu, kopar, svježu mentu, dodamo još malo maslaca i kuhamo do kraja. ; Takvu palentu prebacimo u (po mogućnosti) pravokutnu posudu i ostavimo da se ohladi. ; Ohlađenu palentu iskrenemo na dasku, narežemo na jednake komadiće koje valjamo u brašnu te pržimo na maslinovom ulju sa ružmarinom dok ne porumene. Poslužujemo toplo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- palenta, 400 g
- masline, 200 g crnih i zelenih
- luk, 1 glavica
- menta, 2 prstohvata svježe
- kopar, 2 prstohvata
- feferoni, 1 crveni
- glatko brašno, 100 g
- maslac, 20 g
- ružmarin, 1 grančica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Nasjeckani luk i okoštane masline prepržimo na vrućem maslinovom ulju.
- Mentu, kopar i ljutu papričicu (peperoncino) grubo nasjeckamo.
- U posebnom loncu nauljimo i posolimo vodu i kuhamo palentu.
- Kada je palenta na pola kuhana u nju dodamo na luku prepržene masline, ljutu papričicu, kopar, svježu mentu, dodamo još malo maslaca i kuhamo do kraja.
- Takvu palentu prebacimo u (po mogućnosti) pravokutnu posudu i ostavimo da se ohladi.
- Ohlađenu palentu iskrenemo na dasku, narežemo na jednake komadiće koje valjamo u brašnu te pržimo na maslinovom ulju sa ružmarinom dok ne porumene. Poslužujemo toplo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |