- Almo Čatlak
- 45 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Polpete od teletine u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od teletine u umaku od rajčice.
Za sve one kojima je meso bez umaka nezamislivo, iz naše maštovite kuhinje stižu ove polpete u umaku od rajčice. Umak će polpetama dati potrebnu sočnost i uz pokoji krumpir imat ćete čitav obrok na stolu!
Polpete od teletine u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti polpete od teletine u umaku od rajčice. - mljevena teletina, pelati rajčice, sir percorino, luk (ljubičastog), bosiljak (svježeg), krušne mrvice, mlijeko, jaje, peršin (sjeckani), češnjak, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša. ; Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom. ; Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.; Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice. ; Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljevena teletina, 450 g
- pelati rajčice, 800 g
- sir percorino, 125 g
- luk, 1/2 glavice ljubičastog
- bosiljak, 6 listova svježeg
- krušne mrvice, 125 g
- mlijeko, 60 ml
- jaja, 2
- peršin, 2 žlice sjeckani
- češnjak, 2 režnja
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, malo posolimo, te na laganoj vatri pržimo dok povrće ne omekša.
- Potom dodamo pelati rajčicu, svježi bosiljak narezan na trakice, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri kuhamo 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelicu s krušnim mrvicama, ulijemo mlijeko i izmiješamo sastojke. Dobivenu smjesu stavimo u zdjelu preko mljevene teletine, dodamo umućena jaja i sve zajedno izradimo vilicom.
- Zatim dodamo naribani sir pecorino, sjeckani peršin, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izradimo u jednoličnu smjesu.
- Od dobivene smjese dlanovima oblikujemo kuglice i stavimo ih u tavu s umakom od rajčice.
- Sve zajedno kuhamo na laganoj vatri povremeno okrećući 20-ak minuta i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |