- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Juneći odresci s crnim mljevenim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s crnim mljevenim tartufom.
Recepata za odreske nikad dosta, a najljepša je stvar s njima što su tako jednostavni. Pokoji novi začin i dobili ste sasvim novu priču, a kad se radi o crnom mljevenom tartufu, dobili ste pravu bajku!
Juneći odresci s crnim mljevenim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juneće odreske s crnim mljevenim tartufom. - junetina, tartufi (crni) (mljevenih), maslac, povrtna juha iz kocke, peršin (sjeckani), bosiljak (sjeckani), vrhnje za kuhanje, sol i papar, Juneće odreske začinimo solju i paprom, stavimo ih u vruću tavu na rastopljeni pročišćeni maslac, te sa svake strane pržimo po prilici 3 minute. ; Pržene odreske izvadimo i umotamo u aluminijsku foliju, te stavimo u prikladnu vatrostalnu posudu i u pećnicu zagrijanu na 80°C, dok radimo umak. ; U tavu na masnoću od prženja ulijemo povrtnu juhu i miješajući pjenjačom po dnu tave skinemo karamelizirani sloj od prženja. ; Nakon 2-3 minute u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljevene crne tartufe, sjeckani peršin, listiće svježeg bosiljka narezane na trakice, te na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, 3-4 minute, odnosno dok umak malo ne zgusne. ; Pržene vruće odreske izvadimo iz alu folije, stavimo na tanjur, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 800 g
- tartufi (crni), 90 g mljevenih
- maslac, 40 g
- povrtna juha iz kocke, 100 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- bosiljak, 1 žlica sjeckani
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneće odreske začinimo solju i paprom, stavimo ih u vruću tavu na rastopljeni pročišćeni maslac, te sa svake strane pržimo po prilici 3 minute.
- Pržene odreske izvadimo i umotamo u aluminijsku foliju, te stavimo u prikladnu vatrostalnu posudu i u pećnicu zagrijanu na 80°C, dok radimo umak.
- U tavu na masnoću od prženja ulijemo povrtnu juhu i miješajući pjenjačom po dnu tave skinemo karamelizirani sloj od prženja.
- Nakon 2-3 minute u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mljevene crne tartufe, sjeckani peršin, listiće svježeg bosiljka narezane na trakice, te na laganoj vatri kuhamo, povremeno miješajući pjenjačom, 3-4 minute, odnosno dok umak malo ne zgusne.
- Pržene vruće odreske izvadimo iz alu folije, stavimo na tanjur, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |