- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Filet bakalara s crnim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bakalara s crnim tartufom.
Svi obično misle da se tartufi kombiniraju s jajima i da priča tu završava, ali mi smo Vam odlučili pokazati suprotno. Tartufi će ribljem fileu dati onu neponovljivu aromu koja će ga ujedno podignuti na sasvim novu razinu.
Filet bakalara s crnim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filet bakalara s crnim tartufom. - bijela riba, tartufi (crni) (sjeckani), maslac, vrhnje za kuhanje, bijelo vino, brašno, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Filete bijele ribe osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i otresemo. ; U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja i maslac, dodamo pripremljene filete, pržimo sa svake strane 4-6 minuta (ovisno o debljini fileta), te ih izvadimo na stranu, na toplo. ; Masnoću od prženja procijedimo, prelijemo u čistu tavu i ponovo ugrijemo iznad vatre. ; Zatim ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, malo posolimo, naribamo crne tartufe, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok umak malo ne zgusne. ; Pržene odreske bijele ribe složimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela riba, 4 fileta
- tartufi (crni), 50 g sjeckani
- maslac, 40 g
- vrhnje za kuhanje, 200 ml
- bijelo vino, 100 ml
- brašno
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Filete bijele ribe osušimo kuhinjskom krpom, začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno i otresemo.
- U tavi ugrijemo 2 žlice maslinovog ulja i maslac, dodamo pripremljene filete, pržimo sa svake strane 4-6 minuta (ovisno o debljini fileta), te ih izvadimo na stranu, na toplo.
- Masnoću od prženja procijedimo, prelijemo u čistu tavu i ponovo ugrijemo iznad vatre.
- Zatim ulijemo bijelo vino i na laganoj vatri kuhamo dok tekućina na pola ne reducira.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, malo posolimo, naribamo crne tartufe, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri kuhamo nekoliko minuta dok umak malo ne zgusne.
- Pržene odreske bijele ribe složimo na tanjure, prelijemo ih pripremljenim umakom od crnih tartufa i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |