Njoki s tartufima i vrganjima

  • 25 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s tartufima i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima.

Jednostavnost na prvom mjestu – tako bi se mogao opisati ovaj recept. Sasvim lagan umak i neutralan okus njoka dopuštaju tartufima i gljivama da izbiju u prvi plan i zavedu Vas svojim karakterističnim okusom.

Njoki s tartufima i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima. - njoki, tartufi (bijeli) (i vrganji iz staklenke), vrganji (sušenih), maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan, sol, Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. ; Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute. ; Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju.
  2. Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
  3. Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute.
  4. Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute.
  5. Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 33
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:25minuta

Najnovije zanimljivosti: