- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s tartufima i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima.
Jednostavnost na prvom mjestu – tako bi se mogao opisati ovaj recept. Sasvim lagan umak i neutralan okus njoka dopuštaju tartufima i gljivama da izbiju u prvi plan i zavedu Vas svojim karakterističnim okusom.
Njoki s tartufima i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s tartufima i vrganjima. - njoki, tartufi (bijeli) (i vrganji iz staklenke), vrganji (sušenih), maslac, vrhnje za kuhanje, parmezan, sol, Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju. ; Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute. ; Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 1 kg
- tartufi (bijeli), 130 g i vrganji iz staklenke
- vrganji, 20 g sušenih
- maslac, 80 g
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- parmezan, 30 g
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega sušene vrganje namočimo u zdjelicu s hladnom vodom da omekšaju.
- Zatim u lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavi rastopimo maslac, dodamo omekšale i ocijeđene vrganje i pržimo ih 1-2 minute.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo mješavinu tartufa i vrganja, začinimo solju, sve zajedno izmiješamo i kada zavri kuhamo 3-4 minute.
- Gotove njoke ocijedimo, rasporedimo na tanjure, prelijemo pripremljenim umakom, sve zajedno posipamo s malo svježe naribanog parmezana i ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |