- Almo Čatlak
- 100 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Sladoled od kesten pirea
U našem video receptu saznajte kako pripremiti sladoled od kesten pirea.
Tko kaže da su hladna zadovoljstva rezervirana samo za tople dane? Sladoled od kesten pirea dokazuje upravo suprotno – taj će Vam sladoled pružiti pravo osvježavajuće zadovoljstvo u ovim jesenjim danima u kojima se pomalo moramo početi opraštati od ljeta.
Sladoled od kesten pirea - U našem video receptu saznajte kako pripremiti sladoled od kesten pirea. - kesten pire, vrhnje za šlag, kiselo vrhnje, rum, šećer u prahu, crna čokolada, korneti za sladoled, bademi ((sjeckanih i prženih)), Prije svega od vrhnja istučemo polučvrsti šlag. ; U zasebnu zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo rum i šećer u prahu, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu. ; U zasebnu zdjelu protisnemo kesten pire, dodamo pripremljenu mješavinu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom umiješamo šlag i dobivenu kremu stavimo u zamrzivač da stegne. ; Nakon po prilici 1 sat i 15 minuta, gotov sladoled možemo poslužiti u kornetima za sladoled ili ga jednostavno narežemo na kriške i stavimo na tanjuriće ili šalice. ; U oba slučaja sladoled od kesten pirea prelijemo rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim prženim bademima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kesten pire, 500 g
- vrhnje za šlag, 150 ml
- kiselo vrhnje, 80 ml
- rum, 30 ml
- šećer u prahu, 60 g
- čokolada za kuhanje, 100 g
- korneti za sladoled, 6
- bademi, 50 g (sjeckanih i prženih)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega od vrhnja istučemo polučvrsti šlag.
- U zasebnu zdjelicu stavimo kiselo vrhnje, dodamo rum i šećer u prahu, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu glatku smjesu.
- U zasebnu zdjelu protisnemo kesten pire, dodamo pripremljenu mješavinu i sve zajedno dobro izmiješamo.
- Potom umiješamo šlag i dobivenu kremu stavimo u zamrzivač da stegne.
- Nakon po prilici 1 sat i 15 minuta, gotov sladoled možemo poslužiti u kornetima za sladoled ili ga jednostavno narežemo na kriške i stavimo na tanjuriće ili šalice.
- U oba slučaja sladoled od kesten pirea prelijemo rastopljenom crnom čokoladom i sjeckanim prženim bademima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:100minuta |