- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Sataraš je vrlo jednostavno i svestrano jelo, što znači da ako ga pripremite gostima, nećete se puno namučiti. Jednostavno ga pripremite kao prilog nekom ukusnom mesu ili na prepečenom kruhu, kao što smo to napravili mi!
Sataraš
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti sataraš.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 500 g
- rajčica, 500 g
- luk, 1 glavica
- šećer, 1 žličica
- sol
- papar
- povrtni dodatak jelima
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papriku očistimo i narežemo na manje komadiće, rajčicu ogulimo i odstranimo joj sjemenke, a luk nasjeckamo na listiće.
- Sada u tavu na ugrijano ulje dodamo luk i šećer, a kada luk omekša, dodamo i pripremljenu papriku.
- Kada paprika omekša, u tavu dodamo rajčicu i povrtni dodatak jelima i nastavimo pirjati sve dok tekućina ne ispari.
- Kada tekućina ispari, sataraš možemo posoliti i popapriti, a zatim ga poslužiti na prepečenom kruhu i po želji dodati listić mozzarelle.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |