- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Grah s kobasicom na jednostavan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kobasicom na jednostavan način.
Ovo je jedan od klasika naše kuhinje i rijetke su kuće u kojima se ne sprema neka varijanta ovog izdašnog zimskog jela. Ugrijat će Vas u hladne dane, a cijela će kuća mirisati „domaće“ što je baš ono što nam treba u ovom hladnom dijelu godine.
Grah s kobasicom na jednostavan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti grah s kobasicom na jednostavan način. - grah (iz konzerve), polutrajna kobasica, lovorov list, glatko brašno, češnjak, koncentrat rajčice, ulje, sol i papar, Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju. ; U tavi ugrijemo 2-3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju. ; Zatim protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo po prilici 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice. ; Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta. ; Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije. ; Gotovo jelo začinimo solju i paprom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grah, 900 g iz konzerve
- polutrajna kobasica, 400 g
- lovorov list, 5
- glatko brašno, 60 g
- češnjak, 4 režnja
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kobasice dobro operemo pod mlazom vode, narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, stavimo u lonac s vrelom vodom i kuhamo na laganoj vatri po uputama na pakiranju.
- U tavi ugrijemo 2-3 žlice biljnog ulja, dodamo glatko brašno, sve zajedno malo izmiješamo i pržimo dok brašno ne počne dobivati boju.
- Zatim protisnemo češnjak, dodamo koncentrat rajčice, ponovo malo izmiješamo sastojke, ulijemo po prilici 300 ml vode u kojoj su se kuhale kobasice, te pjenjačom miješamo da ne ostanu grudice.
- Dobivenu smjesu prelijemo u lonac s kobasicama, sve zajedno izmiješamo, dodamo lovorov list, te na srednje jakoj vatri kuhamo 20-ak minuta.
- Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i dalje kuhamo dok se grah dobro ne ugrije.
- Gotovo jelo začinimo solju i paprom, stavimo u tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |