- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle s gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama.
Dobrih recepata za tjesteninu nikad dosta! U ovim zimskim danima uvijek se možete osloniti na malo gljiva i pancete – to će ugrijati i dušu i srce! Za dašak egzotike tu je i malo kurkume koja će svemu dati novi „touch“!
Tagliatelle s gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s gljivama. - tjestenina (tagliatelle), slanina (dimljene), maslac, vrganji (sušenih, u prahu), bijelo vino, šampinjoni, kurkuma, vrhnje za kuhanje, sol, U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute. ; Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira. ; Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne. ; U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g tagliatelle
- slanina, 100 g dimljene
- maslac, 20 g
- vrganji, 5 g sušenih, u prahu
- bijelo vino, 100 ml
- šampinjoni, 350 g
- kurkuma, 1 žličica
- vrhnje za kuhanje, 250 ml
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo je po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavi na rastopljeni maslac dodamo slaninu narezanu na trakice i pržimo je 2-3 minute.
- Zatim dodamo vrganje u prahu i kratko ih popržimo. Kada vrganji puste miris ulijemo bijelo vino, malo izmiješamo sastojke i dalje kuhamo dok tekućina na pola ne reducira.
- Potom umiješamo kurkumu u prahu, dodamo očišćene šampinjone narezane na četvrtine, te dalje pirjamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, izmiješamo sastojke i pričekamo da umak malo zgusne.
- U gotov umak umiješamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |