Jako malo okusa i mirisa podsjeća na odlazak u lunaparkove u djetinjstvu kao što to čine karamelizirane jabuke. Naravno, pod uvjetom da nisu zaražene listerijom od koje možete umrijeti!
Prema jednom istraživanju iz 2015. godine rast bakterije pod imenom listerija usko je vezan za korištenje štapića na kojima se rade (i kasnije jedu) karamelizirane jabuke, dok način na koji se čuvaju može povećati rizik od razvoja bakterija u samoj jabuci.
Istraživači su otkrili da nabadanjem jabuke na drveni štapić sok iz jabuke curi na površinu, što uzrokuje razvijanje bakterija u mikroskopskom prostoru između karamele i same jabuke. Također, ako karamelizirane jabuke držite izvan hladnjaka, bakterije se mogu razvijati još brže!
Uz sve navedeno postoji jednostavno i ukusno rješenje za uživanje u karameliziranim jabukama – jedite ih svježe pripremljene, dok još nema mogućnosti za razvoj listerije.
Volite li karamelizirane jabuke? Podijelite u komentarima.